Sagene Avis

Kjenner du igjen Torshov i svart-hvitt?

Torshovparken med paviljongen i 1937. Foto: Wilse, Anders Beer/Oslo museum

Bli med på en reise tilbake i tid, og se hvordan Torshovparken – og Torshov – så ut i «gamle dager»!

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

TORSHOV: Torshovparken ble anlagt på 1920-tallet som en del av Torshovbyen, boligområdet som ble kjøpt av kommunen i 1016 og bygget ut i kommunal regi.

Bygartner Marius Røhne la frem en plan for park i 1924. Dette var den første parken i byen som ble anlagt etter en samlet plan av det Parkvesenet som ble opprettet i 1916.

Visste du at høyden i Torshovparken ikke er helt naturlig? Foto: Ukjent person/Oslo museum

I 1926 tok Sagene og Torshov Arbeiderpartilag initiativ til å få reist en byste av Fernanda Nissen i parken, som ble avduket under parkens offisielle åpning 13. september 1931.


Under andre verdenskrig ble deler av parken delt ut som private parseller til dyrking for lokalbefolkningen.

Fontenen med skulpturen Gutten og skilpadden i Torshovparken ble rehabilitert i fjor.

Men visste du at fontenen ikke alltid har sett ut som den gjør nå? Opprinnelig hadde den et mindre basseng, med trapper på hver side. Visste du også at høyden i Torshovparken, bak denne fontenen, ikke er helt naturlig? Høyden ble nemlig økt med overskuddsmasser fra utbyggingen av Torshovbyen.

Se bilder av dette og mye annet i bildeserien:

Bli med på en vandring gjennom Torshov

Her kan du også se gamle bilder fra resten av Torshov:

(Kilde: Wikipedia, Oslo byleksikon)

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...