ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Lokalprofilen: Åpner hagen sin for tusenvis i året

HAGEKAFÉ: Joachim Raade byr på sveler i hagen sin Foto: Janina Lauritsen

Joachim Raade har nok Oslos mest besøkte hage. Hver søndag åpner han for alle og byr på nystekte sveler.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 08.04.2018 kl 21:29

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

LOKALPROFILEN: Dette er en spalte der vi stiller faste spørsmål til lokalbeboere/-profiler som er aktuelle eller utmerker seg på en eller annen måte.

Joachim Raade eier Raade's Hagekafé i Maridalsveien 112. Han er sjette generasjon i sin familie som bor i dette huset. Hver søndag åpner han opp hagen sin og byr på nystekte sveler.

– Hva opptar deg mest om dagen?

– Raade's hagekafe. Det er vår og masse ting som må fikses, gjøres bedre og finere, ellers holder jeg på å søke om å få lov til å holde åpent seks dager i uka, og ikke bare på søndager. Det krever dessverre mye tid.

– Hva er ditt favorittsted i nærmiljøet?

ANNONSE

– Bjølsenhallen er mitt favorittsted. Der tilbringer jeg flere dager i uka og spiller aktivt innebandy for Sagene IF. Mine barn har også begynt å spille innebandy for Sagene og de synes det er kjempegøy. Så har du barn i bydelen, anbefaler jeg at dere kommer og prøver. Ellers er jo Raade's hagekafe mitt favorittsted, jeg er så heldig at jeg kan bruke det hele døgnet, syv dager i uka, og håper snart at Oslo kommune gir dere lov til å kunne besøke oss oftere en én dag i uka.

– Hva brakte deg til denne delen av byen?

– Jeg er født og oppvokst på Sagene i Maridalsveien 112 (Raade's hagekafe) som har gått i arv siden 1855 og har bodd her i hele mitt liv. Jeg er sjette og mine barn er syvende generasjon, og vi er nok de som har bodd lengst på Sagene i historien og vi blir boende.

– Hva klarer du deg ikke uten i hverdagen?

– Noe godt, som en nystekt svele

ANNONSE

– Hva bør lokalpolitikerne i din bydel ta tak i?

– La dem som vil, få det til. En bydel trenger identitet og det er viktig å ha unike steder, særegne butikker og kulturtilbud. Lag badeplass på Myraløkka – det er ikke mye vanskelig, jeg kan godt hjelpe til med å lage plassen. Ellers få vann i Sagene bad, man bør ikke spare seg til fant. Så må jeg si at jeg er stolt av at dere har fått til kunstis på Voldsløkka og skatehall!

LES OGSÅ:

En idyllisk hagefafé midt i Maridalsveien
Lokalprofilen: En grønn ildsjel

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE

Nøkkelord

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE