Sagene Avis

Lokalprofilen: Jobbet døgnet rundt for å kjøpe leilighet, så vant hun på Flaxlodd

STYRELEDER: Marianne Husum Foto: Privat

Styreleder i Ringnes Park Vest, Marianne Husum, er spent på om det kommer en pub.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 14.04.2018 kl 14:26

LOKALPROFILEN: Dette er en spalte hvor vi stiller faste spørsmål til lokalbeboere/-profiler som er aktuelle eller utmerker seg på en eller annen måte.

Torsdag 19. april skal Helse- og Mestringskomitéen behandle søknaden om ny skjenkebevilling ved Ringnes Bryggeri. Marianne Husum er spent på hva som vil skje med de mye omdiskuterte planene

- Hva opptar deg mest om dagen?

- Det opprører meg at så mange mennesker ikke har noen hemninger med hva de skriver på sosiale medier. Jeg tror mange kvier seg for å delta i den offentlige debatten på grunn av den type oppførsel. Vi har brått et demokratisk problem hvis bare de ekstreme deltar - som slenger ut grove hets og trusler. Hvordan skal vi oppdra barn til å la være å mobbe? Det burde sannsynligvis være et obligatorisk kurs i moral og etikk for alle - også for dem godt over femti som ser ut til å være verst. En må kunne være uenig uten å være slem og usmakelig. I tillegg må en i sosiale sammenhenger hvor det foregår mobbing slutte å ha det nesten ensidige fokuset på den som blir mobbet. En må også fokusere på mobberen for å få dem til å slutte. Når jeg leser de fæleste mobbe-historier fra skolemiljøer - og at foreldrene til mobberne ikke ble informert - ja, da kjenner jeg at det «skummer» i hodet mitt. Hvorfor setter ikke den «stumme majoriteten» foten ned når de ser at andre blir mobbet i klassen, på jobben eller andre sosiale sammenhenger? Forstå det den som kan!

Dessuten er jeg selvfølgelig spent på hva som vil skje med pub-planene i Ringnes Park ...


- Hva er ditt favorittsted i nærmiljøet?

- Akerselva, helt klart. Her finner jeg ro og fred. Jeg elsker å rusle alene eller sammen med noen langs den fine elva vår, se på folk, stoppe for å spise en svele eller ta en kaffe. Det hender jeg jogger en tur der også. Jeg drømmer fortsatt om at Sagene bad skal åpne.

- Hva brakte deg til denne delen av byen?

- Jeg kjøpte min første leilighet da jeg var ca. 24 år. Da hadde jeg i noen år jobbet 30 av 30 dager i måneden - ofte doble skift - for å spare penger til en leilighet. Jeg skrev opp hver eneste krone jeg brukte i en liten notisblokk. Og så vant jeg plutselig toppgevinsten på et Flaxlodd - som den gang var på kr. 250.000. Jeg feiret med å spandere et glass husets hvitvin på min søster og en venninne - jeg skulle jo jobbe dobbelt dagen etter. Jeg ga deretter moren min 10 000 kroner, kjøpte noen nye klær, og resten brukte jeg på å kjøpe en leilighet nederste i Bjerregaards gate - rett på andre siden av elva ved Alexander Kiellands plass.

I 2007 var jeg på jakt etter det perfekte sted å bo. Jeg hadde den gang ikke gitt opp håpet om å bli mamma, og var derfor ute etter et sentrumsnært, men samtidig rolig bo-område. Jeg var på visninger på mange ulike steder - uten å være helt fornøyd. Da jeg fant Ringes Park Vest følte jeg med en gang at dette var det riktige. Det hadde alt; var sentrumsnært, hadde barnehage, skole, Akerselva mm. rett i nærheten. Jeg overnattet faktisk en natt i bil sammen med en venninne utenfor meglerkontoret, for å sikre meg førsteplass i køen for å få akkurat den leilighetene jeg ønsket i dette boligprosjektet. Jeg flyttet som første person inn i «min» blokk sommeren 2010. Jeg tenker i utgangspunktet at det er her på Sagene jeg vil bli gammel - fremtiden vil vise om det blir slik. Jeg fikk derfor gjort en del endringer i leiligheten før den ble bygget, slik at den fikk «såkalt» livsløpsstandard. Nå er kanskje det standard i nybygg ...


- Hva klarer du deg ikke uten i hverdagen?

- Jeg ville ikke klart meg uten famille og venner, heller ikke uten telefon for å lese og svare på e-post. Og absolutt ikke uten prinsesseskatten min. Hun får meg til å le hver dag når vi leker politi og røver, hun vil alltid ha masse oppmerksomhet og vil kose i ett sett. Jeg tror hun tror hun er en hund. Heldigvis så passer mamma henne på dagtid, så slipper jeg å ha dårlig samvittighet når jeg er borte.

Jeg er stort sett ganske sosial, men setter nok også pris på litt alenetid.

- Hva bør lokalpolitikerne i din bydel ta tak i?

- Jeg mener de bør ha enda mer fokus på barn og ungdom sine oppvekstsvilkår, og generelt jobbe for at de ikke skal føle «utenforskap». Jeg selv vokste opp i en famille hvor vi i perioder hadde lite penger - vi sultet ikke - men det var ikke alltid en kunne ha pålegg på hele brødskiva. Jeg husker jeg opplevde det som forferdelig skamfullt. Jeg lærte meg en teknikk hvor jeg holdt hånden på halve brødskiva for å skjule det på skolen. Jeg har tenk på det i ettertid - hva hadde jeg å skamme meg over? I Bydel Sagene er det dessverre fortsatt en god del familier som har dårlig råd - jeg tror det er viktig at vi forsøker å løfte dem opp slik at barna i disse familiene ikke faller utenfor. I sin tid var noen som mente at det var en «geniale ide» å legge ned stort sett alle fritidsklubbene?! Det er nok ikke umiddelbart penger å se ved å investere i forebyggende tiltak, men alle må jo skjønne at det er kjempedyrt når folk faller utenfor; både for det individet det gjelder, familiene til den personen - og ikke minst for samfunnet.


Vi bor mange her - og ja vi bor i byen - derfor gjelder det at politikere tenker ut smarte helhetlige løsninger slik at det er godt og trygt å bo.

Vi må ha en variert bolig-/næringsstruktur med rendyrkede og forutsigbare særpreg for å sikre barnefamilier et bynært tilbud. Avhengighet av nærhet til friområder rundt Akerselva er viktig - ikke bygg ned grønne lunger - behold turstier langs elva. En må jobbe for at det er lyst og grønt - en må jobbe for å minimalisere forurensing på alle mulige måter - og ikke minst også lydforurensing.

LES OGSÅ:
- Vi må velge mellom øl eller barna
Lokalprofilen: Åpner hagen sin for tusenvis i året

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...