ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Lokalprofilen: – Sagenefolk er som en stor familie!

LOKALPROFILEN: Jørgen Foss elsker alt Sagene har å by på! (Arkivfoto) Foto: Kristin Tufte Haga

– Og som jeg er veldig glad i. Jørgen Foss er født og oppvokst i Bydel Sagene og han klarer seg ikke uten alle folka og kulturen «verden i miniatyr» har å by på.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

LOKALPROFILEN: Dette er en spalte der vi stiller faste spørsmål til lokalbeboere/-profiler som er aktuelle eller utmerker seg på en eller annen måte.

Vi er snart halvveis i mai og nasjonaldagen står for tur. Nå er med andre ord Jørgen Foss i sitt ess – han elsker nemlig korpsmusikk og er medlem i forbundsstyret til Norges Musikkorps Forbund.

– Hva opptar deg mest om dagen?

– Nå har vi kommet inn i den beste måneden i året, nemlig mai. Jeg elsker mai! Da titter korpsene frem i byen vår og sprer musikalsk glede rundt om i byens gater. I tillegg er jeg også en ihuga Eurovision Song Contest-fan, så mai er en ypperlig tid av året.

– Hva er ditt favorittsted i nærmiljøet?

ANNONSE

– Jeg er veldig glad i all kulturen i bydelen vår. Så jeg tror ikke jeg har ett konkret sted, men det er alle de herlige stedene som tilbyr kulturelle opplevelser. Det er teatrene våre, konsertscenene, parkene, ja alle de unike stedene som tilbyr kultur til folket. Nå om sommeren er det ingen ting som er så deilig som å ligge i parken med venner og høre på en konsert!

– Hva brakte deg til denne delen av byen?

– Jeg er født og oppvokst og levd (-nesten) hele livet mitt i Oslos mest fantastiske bydel. Det er en verden i miniatyr, den har alt, og jeg er så utrolig glad i nærmiljøet. Sagenefolk er som en stor familie jeg er veldig glad i.

– Hva klarer du deg ikke uten i hverdagen?

– Jeg er redd det er tilgangen til folk. Gjennom sosiale medier, telefon og andre steder der man møter folk digitalt. Men jeg må også si folk i levende live, også! For det er så deilig å gå på Sagene og møte folk, skravle og høre hva som skjer!

ANNONSE

– Hva bør lokalpolitikerne i din bydel ta tak i?

– Nå er jeg jo selv en av disse, og det har jeg vært siden 2007. Før det var jeg leder av barne- og ungdomsrådet siden jeg var 12 år, så jeg har vært med i lokaldemokratiet i snart 17 år, og det er jeg stolt over. For jeg har da hatt muligheten til å være med på å påvirke og endre bydelen til å bli et enda bedre sted for litt flere. Noe som har vært min kampsak hele veien har vært gjenåpning av Sagene Bad, og jeg lover dere, jeg gir meg ikke!

LES OGSÅ:

Lokalprofilen: – Her opplever jeg en sjeldent sterk lokalpatriotisme!

Oslo Ap har vedtatt at Sagene bad skalgjenåpnes

ANNONSE

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE