ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Lokalt bygg kan vinne arkitekturpris

Dette tilbygget kan vinne Oslo bys arkitekturpris. Foto: Ivar Kvaal

26 kandidater skal bli 13 nominerte, i Oslo bys arkitekturpris. Blant kandidatene finner vi ett bygg fra bydel Sagene.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 06.09.2020 kl 11:51

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

SAGENE: Oslo bys arkitekturpris skal hedre ny, god arkitektur som er et tilskudd til byen og byens utvikling. Nå er kandidatene til Oslo bys arkitekturpris klare.

Det er 40 påmeldte til prisen og av disse er 26 valgt til kandidater av Rådet for byarkitektur. Blant kandidatene vil 13 bli nominert til prisen.

Målet med prisen er å stimulere til økt interesse for arkitektur og byutvikling i Oslo, og å vise frem den nyeste og beste Oslo-arkitekturen.

Èn kandidat fra Sagene

De nominerte blir vist frem i en utstilling på Fridtjof Nansens plass fra 11. september klokken 16.00 til og med 31. oktober. De nominerte og finalistene til prisen blir avslørt under utstillingsåpningen, og vinneren offentliggjøres når prisen deles ut av ordføreren i Oslo rådhus 15. oktober.

Det er én kandidat fra bydel Sagene – tilbygget «Ungen» i Våghalsen 9 på Sagene.

ANNONSE

Tilbygget «Ungen», i Våghalsen 9 på Sagene Foto: Ivar Kvaal

Bruk: Bolig
Arkitekt: Gartnerfuglen arkitekter
Tiltakshaver: Privat
Areal: 40,7 m²

– Gøy å se byen på en ny måte

- Det har vært en ubetinget fryd å jobbe med Oslo bys arkitekturpris. Det er bygget mye fint, og det er fantastisk gøy å få anledning til å se byen på en ny måte, gjennom disse prosjektene, sier Tanja Lie, ny leder av Rådet for byarkitektur, i Oslo kommunes nettmagasin ByPlan Oslo.

Hun og resten av rådet delte seg i to grupper da de skulle vurdere de innsendte forslagene. De hoppet på sykkelen og syklet nesten fem mil for å se på utvalgte prosjekter.

Lie tror bevissthet rundt og interesse for arkitektur er økende blant folk, og at den har vært det i flere år.

ANNONSE

- En viktig tendens i det siste er at det offentlige føler et større ansvar for mer enn bare overordnet planlegging, og uttrykker engasjement for arkitektonisk kvalitet og nyskapning. Det blir spennende å se hva den nylig vedtatte Arkitekturpolitikk for Oslo vil føre til, om ambisjonene får fysiske følger, sier Lie.

Prisen består av en plakett som skal festes på byggverket, diplomer til prisvinnerne, samt et beløp på 50 000 kroner. Hedrende omtale kan gis inntil to nominerte prosjekter. Både vinner og hedrende omtale får diplomer.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE