Sagene Avis

– Lørdagsfri? Har vi ikke hørt om!

Laila og Bjørn-Egil Engebretsen liker å jobbe sammen. Foto: Tiril Haga

– Man blir jo relativt samkjørte, understreker ekteparet Laila og Bjørn-Egil Engebretsen. De har drevet gullsmedforretningen siden Sandaker Senter åpnet i 1976.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 08.12.2020 kl 16:35

SANDAKER: Da Sandaker senter var ferdig bygget i april 1976, flyttet Gullsmed Engebretsen inn. I dag er den familieeide bedriften den eneste som er igjen fra senteret åpnet, kan familien fortelle.

– Vi blir tatt godt vare på her og vi har blitt kjent med kundene som kommer hit, og de andre som jobber på senteret. I tillegg føler vi oss relativt trygge her, i forhold til om vi ikke skulle vært på et senter og med butikk rett ut mot gaten, sier Laila Engebretsen.

Laila og Bjørn-Egil Engebretsen møtte hverandre på gullsmedlinja, ved Elvebakken videregående skole. Nå, som mann og kone, driver de Gullsmed Engebretsen med datteren Silje. Det var faren til Bjørn-Egil, Bjørn Engebretsen, som startet bedriften i Pilestredet på 1950-tallet.

Foto: Gullsmed Bjørn Engebretsen/Utlån

– En livsstil

Da de var ferdige på gullsmedlinja dro Bjørn-Egil i militæret, og Laila hjalp svigerfar Bjørn i butikken. Da Bjørn-Egil kom tilbake fra militæret jobbet han to år på et annet reparasjonsverksted, før han begynte hos sin far.


– Ulempen med at det bare er vi tre, og familie som jobber her, er jo at det alltid er noen av oss på jobb også på lørdagene. Vi har ingen andre vi kan be steppe inn. Lørdagsfri? Har vi ikke hørt om! Også når det gjelder ferie så blir det litt vanskelig, for man vil ikke slippe hvem som helst løs her, det går ikke, understreker Bjørn-Egil.

– Også skal man i tillegg ha en god del fagkunnskap for å jobbe her, legger Laila til.

Men de er begge enige i at det er flest fordeler med å jobbe sammen.

– Vi får være mye sammen. Det som er viktig er at jeg og Laila har samme interesse. Noen sier at motsetninger tiltrekker hverandre, men det tror jeg bare er en periode, smiler Bjørn-Egil.

– Også blir man jo relativt samkjørt. Vi prater jo ikke høl i hodet på hverandre. Det er veldig greit å ha den andre i nærheten om det skulle være noe. Det har jo blitt en livsstil, mener Laila.


Laila Engebretsen på verkstedet i butikken. Foto: Gullsmed Bjørn Engebretsen/Utlån

Hvem er den «beste» gullsmeden her?

– Det er nok meg siden jeg kan mest og har holdt på lengst, mener Bjørn Egil.

– Og så er nok kanskje jeg den som er mer kreativ, legger Laila til, som også liker å male på fritiden.

Blir på Sandaker

De forteller at de tidligere har fått tilbud av andre storsentre om å flytte bedriften til dem.


– Det var egentlig ikke til vurdering. Vi stortrives her, sier Laila.

De forteller at gullsmedbransjen har vært i en veldig endring siden de startet, og at de selv er én av få frittstående gullsmeder i Oslo.

– Det er nok ikke mer enn tre eller fire andre smeder som jobber som oss. Vi handler inn fra andre steder enn det kjedebutikkene gjør, som betyr at vi får en helt annen varesammensetting. Flere som kommer innom kommenterer at butikken vår er annerledes fra andre gullsmeder, og at vi har et annet utvalg. Det er fint å kunne bestemme selv, understreker Bjørn-Egil.

Et rolig år

For familien Engebretsen har det vært og er veldig viktig at ingen av dem blir smittet av covid-19.

– Da må vi jo stenge ned, for vi har ingen andre til å jobbe her!


Bjørn Egil forteller videre at det har vært et rolig år for dem, og at da pandemien slo ut tidligere i år så permitterte han både Laila og datteren.

– Og det var egentlig ikke et stort problem siden vi kunne permittere og fikk noe støtte av staten, mener Bjørn-Egil.

Nå er alle tre tilbake i hundre prosent stilling.

– Jeg synes vi har en veldig stabil kundemasse, også får vi se hvordan ting utvikler seg etter jul.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...