ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Lover nye tiltak i Oslo mandag

Slik er smitteutviklingen nå.

Byrådsleder Raymond Johansen varsler nye tiltak i Oslo mandag. Smittetallene i hovedstaden har økt fra 40 nye tilfeller 20. oktober, til 85 registrerte nye smittede på fredag. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Byrådsleder Raymond Johansen varlser nye koronatiltak i Oslo på mandag. Han er bekymret for smitteøkningen i byen de siste dagene – og slik er situasjonen i bydel Sagene nå.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

OSLO: Torsdag ble 79 personer meldt smittet i hovedstaden, og fredag var tallet 85. Dette er det høyeste antallet siden 3. april.

Daglig smitteutvikling i Oslo de siste to ukene. (Oslo kommune)

De siste to ukene er 685 registrert smittet i hovedstaden.

De siste to ukene er det meldt om 685 nye tilfeller. De fleste smittede er i aldersgruppen 20-29 år. Denne gruppen står for nesten 30 prosent av de nye tilfellene.

Så følger aldersgruppene 30-39 og 40-49, med henholdsvis 23 og 13 prosent av de nye tilfellene.

Alle bydeler har nå over 20 smittede per 100.000 innbyggere:

ANNONSE

Bydel Gamle Oslo har høyest smittetrykk. Der er det 135 koronasmittede per 100.000 innbyggere. Bydelen er etterfulgt av Ullern (133) og Frogner (128). Bydel Vestre Aker har det laveste smittetrykket, med 32 per 100.000 innbygger. Så kommer bydel Østensjø (53) og Nordre Aker (63).

I bydel Sagene er det registrert 99,8 smittede per 100.000 innbyggere. I faktiske smittetilfeller utgjør dette 45 personer de siste to ukene. Det siste døgnet er fire nye smittetilfeller registrert, like mange ble registrert torsdag, og onsdag var det hele syv nye tilfeller.

Slik har utviklingen vært de siste to ukene i bydel Sagene:

Daglig smitteutvikling i bydel Sagene de siste to ukene. (Oslo kommune) Foto: Karl Andreas Kjelstrup

– Bekymret

– Jeg er bekymret over det, og vi jobber med å få ned tallene. Vi vil ha en pressekonferanse på mandag hvor vi legger fram nye tiltak, sier byyrådsleder Raymond Johansen til NRK.

Han peker på viktigheten av å redusere kontakten mellom folk og å sørge for at avstanden er en meter. Han er også bekymret for importsmitte.

ANNONSE

– Oslo er spesielt utsatt for importsmitte. Vi kan like det eller ikke, men Norge er veldig avhengig av arbeidsinnvandring fra Polen og Litauen, sier Johansen til Aftenposten.

Begge landene har hatt kraftig smittevekst den siste tiden. I Polen døde 168 personer av korona torsdag, som er det høyeste noen gang i landet. Johansen vil derfor ha stopp i flytrafikk fra landet.

– Dersom de selv ikke gjør det, bør nasjonale myndigheter gjøre det, mener han.

Meld deg på nyhetsbrev

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Sagene Avis. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE