Sagene Avis

Lover nye tiltak i Oslo mandag

Slik er smitteutviklingen nå.

Byrådsleder Raymond Johansen varsler nye tiltak i Oslo mandag. Smittetallene i hovedstaden har økt fra 40 nye tilfeller 20. oktober, til 85 registrerte nye smittede på fredag. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Byrådsleder Raymond Johansen varlser nye koronatiltak i Oslo på mandag. Han er bekymret for smitteøkningen i byen de siste dagene – og slik er situasjonen i bydel Sagene nå.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

OSLO: Torsdag ble 79 personer meldt smittet i hovedstaden, og fredag var tallet 85. Dette er det høyeste antallet siden 3. april.

Daglig smitteutvikling i Oslo de siste to ukene. (Oslo kommune)

De siste to ukene er 685 registrert smittet i hovedstaden.

De siste to ukene er det meldt om 685 nye tilfeller. De fleste smittede er i aldersgruppen 20-29 år. Denne gruppen står for nesten 30 prosent av de nye tilfellene.

Så følger aldersgruppene 30-39 og 40-49, med henholdsvis 23 og 13 prosent av de nye tilfellene.

Alle bydeler har nå over 20 smittede per 100.000 innbyggere:


Bydel Gamle Oslo har høyest smittetrykk. Der er det 135 koronasmittede per 100.000 innbyggere. Bydelen er etterfulgt av Ullern (133) og Frogner (128). Bydel Vestre Aker har det laveste smittetrykket, med 32 per 100.000 innbygger. Så kommer bydel Østensjø (53) og Nordre Aker (63).

I bydel Sagene er det registrert 99,8 smittede per 100.000 innbyggere. I faktiske smittetilfeller utgjør dette 45 personer de siste to ukene. Det siste døgnet er fire nye smittetilfeller registrert, like mange ble registrert torsdag, og onsdag var det hele syv nye tilfeller.

Slik har utviklingen vært de siste to ukene i bydel Sagene:

Daglig smitteutvikling i bydel Sagene de siste to ukene. (Oslo kommune) Foto: Karl Andreas Kjelstrup

– Bekymret

– Jeg er bekymret over det, og vi jobber med å få ned tallene. Vi vil ha en pressekonferanse på mandag hvor vi legger fram nye tiltak, sier byyrådsleder Raymond Johansen til NRK.

Han peker på viktigheten av å redusere kontakten mellom folk og å sørge for at avstanden er en meter. Han er også bekymret for importsmitte.


– Oslo er spesielt utsatt for importsmitte. Vi kan like det eller ikke, men Norge er veldig avhengig av arbeidsinnvandring fra Polen og Litauen, sier Johansen til Aftenposten.

Begge landene har hatt kraftig smittevekst den siste tiden. I Polen døde 168 personer av korona torsdag, som er det høyeste noen gang i landet. Johansen vil derfor ha stopp i flytrafikk fra landet.

– Dersom de selv ikke gjør det, bør nasjonale myndigheter gjøre det, mener han.

Meld deg på nyhetsbrev

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Sagene Avis. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...