Sagene Avis

Kirkas gave til nabolaget:

– Lys, glede og noe som gir håp om bedre tider

Juleskogen er til glede for alle som vil pynte, se på eller ta den i bruk på en eller annen måte. FUS-barnehagen var innom for å titte. Foto: Janina Lauritsen

– Vi ønsker å bidra med noe positivt til bydelen vår, sier soknepresten i Torshov og Lilleborg menighet, som har ordnet en veldig hyggelig julegave til hele nabolaget.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 03.12.2020 kl 18:53

TORSHOV: Har du vært forbi Torshov kirke og sett den fine juleskogen? Furutrærne skal skinne i hele desember, til glede for alle i nærmiljøet. Kirken ønsket å gjøre noe hyggelig, noe som lyser opp nå som alt er mørkt, litt tungt og ganske karantene- og avstandspreget. Og tanken er at juleskogen kan brukes av alle.

– Alt er så nedstengt nå, så snakket vi sammen og tenkte hvorfor ikke lage en juleskog for å invitere hele nabolaget? Det er viktig å ha lys og glede og noe som gir håp om bedre tider, sier sokneprest i Torshov og Lilleborg menighet, Hanne Kleveland.

Sokneprest Hanne Kleveland Foto: Janina Lauritsen

De tente lysene i trærne første søndag i advent, og det er folk rundt omkring i lokalmiljøet som står for pynten.

– Det er veldig stas. På søndag hadde vi adventssamling og folk gikk forbi og sa det var så fint å få se lys, nå som mye er stengt. Og en gutt kom med pynt han hadde perlet, sier hun og løfter opp et par fine nisser. Hun håper trærne etter hvert blir fulle av pynt.


En perlenisse. Pynten må tåle litt regn, sier soknepresten. Foto: Janina Lauritsen

Menigheten har invitert alle barnehager og skoler til å pynte og bruke juleskogen som de ønsker. Det er enklere å organisere noe sånt, med tanke på smittevern, sier Kleveland. Det kan for eksempel være et fint sted for kohorter å dra på piknik?

Og i neste uke kommer seks barnehager innom, da skal kirken fortelle om Josef, Maria og Jesusbarnet, og tenne adventslys. På luciadagen vil det bli samling her, og på julaften blir det kanskje samling i kirkeparken. Det er bedre å ha det ute, enn å ha småsamlinger med 50 personer inne i kirka, mener soknepresten.

Menigheten kommer også til å ha små pop-up-eventer på dager med godt vær. Følg med på menighetens nettside og Facebook-side, der annonseres opptredener og andre pop-up-hendelser kort tid før det skjer.

Menigheten har hengt opp lysene, så kan nabolaget stå for pynten. Foto: Janina Lauritsen


En varm hilsen fra menigheten Foto: Janina Lauritsen

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...