Sagene Avis

Sagene Frivilligsentral:

Målet er å dele ut 70 overraskelser

GAVENETT: Frivillige på Sagene Frivilligsentral pakker og deler ut gavenett til mennesker som trenger en oppmuntring i koronatiden. Foto: Sagene Frivilligsentral

Kjenner du noen som trenger en oppmuntring i disse koronatider? Sagene Frivilligsentral har noen overraskelser på lur!

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 28.04.2020 kl 18:13

BYDEL SAGENE: Sagene Frivilligsentral har fått midler til å gjennomføre prosjektet «Mat med mer» gjennom Gjensidigestiftelsen. Hovedmålet med prosjektet er at mennesker i Sagene bydel skal oppleve en konkret og diakonal oppmuntring i koronatiden.

– Gavene deles ut til noen som virkelig trenger det i en tøff hverdag. Vi gir et nett med god mat, lys og en hilsen til mennesker i bydel Sagene i denne vanskelige tiden, der mange er preget av koronakrisen. Det kan være barnefamilier, innvandrere, studenter, mennesker med rusutfordringer eller eldre som har dårlig økonomi, helse og nettverk, sier Hilde Muri Krahn, daglig leder ved frivilligsentralen, som erfarer at behovet for hjelp er stort nå.

Sagene Frivilligsentral erfarer at behovet og gleden er stor over få en gave med noe godt i! Foto: Sagene Frivilligsentral

Stor frivillig innsats

– Prosjektet gjennomføres ved at vi organiserer og handler inn varer. Frivillige pakker gavenettene med mat og leverer dem ut. Koronaepidemien legger begrensninger på menneskelig kontakt, noe vi tar hensyn til med god avstand mellom folk når det pakkes og leveres ut. Mottakerne rekrutteres gjennom Sagene bydel, våre nettverk, på Facebook, mail og telefon, sier Eleni Maria Stene, administrerende leder ved Sagene Frivilligsentral.

Ivrige frivillige har allerede pakket 40 gavenett som skal leveres ut de nærmeste dagene. De erfarer at behovet og gleden er stor blant mottakerne som allerede har mottatt en gave. Målet er å dele ut 70 «overraskelser» fremover.


– Mottakerne som får en hilsen, blir også invitert til å være frivillig eller bruker av våre tjenester. De kan for eksempel komme som gjest til Kafé Nær, få en besøksvenn eller hjelp til praktiske gjøremål, når sentralen åpner som normalt, sier Stene.

Mange frivillige har meldt seg for å dele ut overraskelser fra Sagene Frivilligsentral. Foto: Sagene Frivilligsentral

Kaffehalvtime, strikkekafé, tur og trening

Til vanlig har Sagene Frivilligsentral mange aktiviteter som mellom annet besøkstjeneste, praktisk hjelp, kafé, språkkurs og malegruppe. BUA Sagene har gratis utlån av sport- og fritidsutstyr som er veldig populært.

– Nå har flere av våre aktiviteter midlertidig pause på grunn av koronaviruset, men vi tilbyr handlehjelp og telefonvenner. Så har vi «Kaffehalvtime», «strikkekafé» og trening på nett hver uke, og vi starter språkkafé på nett om interessen er der. Fremover blir det også «onsdagskaffe» ute klokken 12.00 i ballparken bak frivilligsentralen, om været holder. Vi planlegger også turgruppe for dem som har lyst å gå tur sammen, avslutter Muri Krahn, som håper mange vil benytte seg av frivilligsentralens nye tilbud.

Ta kontakt på post@sagenefrivilligsentral.no, tlf 47473256 eller 47473255, eller send melding på Facebook om du vil vite mer om de ulike aktivitetene.


Sagene Frivilligsentral erfarer at behovet og gleden er stor over få en gave med noe godt i! Foto: Sagene Frivilligsentral

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...