Sagene Avis

Galebevegelsen feirer 30 år:

– Man gir en stemme til noen som ikke har fått en stemme

UTSTILLING: Sokneprest Knut Rygh og initiativtaker Elin Sverdrup-Thygeson. Foto: Janina Lauritsen

– Det er ikke mange som får applaus mens de går gjennom Karl Johan, sier Elin Sverdrup-Thygeson, som startet Galebevegelsen i Norge.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

SAGENE: Galebevegelsen i Norge er 30 år, og i den forbindelse er paroler som har blitt brukt i 1. mai-togene stilt ut i sakristiet i Sagene kirke.

Dette ble markert med en jubileumsfeiring og åpning av utstillingen tirsdag 9. april.

Initiativtaker er Elin Sverdrup-Thygeson, som startet Galebevegelsen i Norge. Initiativet ble tatt 9. april 1989 i et årsmøte for Mental Helse.

SAGENE KIRKE: Jubileumsutstillingen Foto: Janina Lauritsen

Hun har hatt utstilling tre ganger tidligere, da om sitt eget selvbilde. Hun har også utgitt tre diktsamlinger.


– Bak en fasade skjuler det seg et negativt selvbilde, jeg prøver å få folk til å forstå det, forteller hun og viser frem parolene sammen med sokneprest Knut Rygh.

– Man gir en stemme til noen som ikke har fått en stemme. Disse parolene er brukt i 1. mai-tog gjennom 30 år, det er idéen med å løfte dette frem i en utstilling, slik at man kan se ordene.

UTSTILLING: Initiativtaker Elin Sverdrup-Thygeson Foto: Janina Lauritsen

Å gå i 1. mai-toget på Galebevegelsens vegne er det hyggeligste man kan gjøre, mener Sverdrup-Thygeson.

– Det er ikke mange som får applaus mens de går gjennom Karl Johan. Jeg bar et skilt med «All you need is love» og en mann fortalte meg at jeg hadde den fineste plakaten han noen gang hadde sett.


– Det er fint å komme inn og se dette knyttet til den åpne kirken, sier Rygh.

Utstillingen er tilgjengelig for publikum under åpen kirke torsdag og lørdag uken før påske, og tirsdag 16. april, skjærtorsdag, påskeaften og første påskedag. Alle dager fra klokken 12-20.

PAROLER: I utstillingen kan du se paroler brukt i 1.mai-toget gjennom 30 år Foto: Janina Lauritsen

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...