ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

– Man må snart ha terrengkjøretøy for å forsere plassen

Lisa Kristoffersens plass på Bjølsen. Foto: Helge Høifødt / WIkimedia Commons Wikimedia Commons

– Rundkjøringen er en del av prosjektet i Stavangergata som er under planlegging, forteller Bymiljøetaten. Men det kan ta tid før plassen er oppgradert til lokalt torg og møteplass.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

BJØLSEN: En leser sendte følgende mail til lokalavisa:

– Blir det gjort noe med tilstanden på rundkjøringen som heter Lisa Kristoffersens plass? Tilstanden er under enhver kritikk og her passerer det leddbusser hele dagen. Nå som Bergensgata nettopp har blitt helt strøken fra denne rundkjøringen og nedover, så lurer jeg på hvordan det går an å ikke få med seg dette vedlikeholdet i samme slengen, rundkjøringen er overmoden for vedlikehold. Rundkjøringen er anlagt for ca 50 år siden med brostein og man må snart ha terrengkjøretøy for å forsere den

HVEM VAR LISA KRISTOFFERSEN? LES OM LISA HER

Del av planen for Stavangergata

Tidligere har Sagene Avis omtalt planene i Stavangergata, og som inkluderer denne plassen:

«Bymiljøetaten ønsker, som en del av prosjektet «sykkelbyrute 7», å omregulere Stavangergata for å etablere tosidig sykkelfelt (...) I tillegg poengterer Plan- og bygningsetaten at krysset Stavangergata/Uelands gate og Lisa Kristoffersens plass bør inkluderes i planavgrensningen (...) Lisa Kristoffersens plass er pekt ut som eksisterende lokalt torg/møteplass i Kommunedelplan 17. Plassen fremstår ikke som et torg/ møteplass i dag. PBE ønsker at plassen inkluderes i planavgrensningen slik at plassen kan utformes i tråd med Kommunedelplan 17,» står det i saken - les hele saken her.

ANNONSE

Viktig kollektivtrase

Lokalavisa har igjen vært i kontakt med Bymiljøetaten, etter innspillet fra leseren:

– Rundkjøringen har lenge stått på listen over behov og ønske om rehabilitering i Bymiljøetaten. Det er en viktig kollektivtrase og vi er mange som daglig kjenner underlaget når vi passerer i buss på vei til og fra jobb. Det fordrer imidlertid investeringsmidler. Den er så ødelagt at løpende vedlikehold som utføres, lapping og asfaltering i hull/dumper, er vanskelig, svarer kommunikasjonsdirektør Richard Kongsteien i Bymiljøetaten.

Videre sier han følgende:

– Rundkjøringen er en del av prosjektet i Stavangergata som er under planlegging. Status for dette prosjektet er at vi har varslet oppstart av reguleringsplan for Stavangergata og Lisa Kristoffersens plass.Det er vanskelig å anslå noe tidspunkt for når det faktisk vil bygges. En reguleringsplan tar normalt et par år, og deretter skal eventuelt ny utforming detaljprosjekteres og finansieres.

ANNONSE

HER KAN DU UTVIKLINGEN I PLAN- OG BYGNINGSETATENS SAKSINNSYN

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE