ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

– Mange av oss er bekymret for våre eldre

Bildet viser eldre i en tett sosial setting, men slik er det ikke lenger. I en undersøkelse har 55 prosent svart at de er urolige for at de eldre i familien er blitt mer ensomme som følge av koronasituasjonen. Foto: MabelAmber/Pixabay (illustrasjonsfoto)

Befolkningen er bekymret for eldre som er alene, og de som rammes av strenge besøksrestriksjoner på sykehjem på grunn av korona.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

OSLO: – Det er grunn til bekymring når så mange oppgir at de er urolige for eldre i sin familie. Vi frykter at de som ikke har noen nære pårørende i det hele tatt, ikke får sine behov møtt, og at de heller ikke får sagt ifra om dette, sier Annelise Flor, seniorrådgiver i Røde Kors.

I en undersøkelse har 55 prosent svart at de er urolige for at de eldre i familien er blitt mer ensomme som følge av koronasituasjonen. Bekymringen har økt siden juni, da en tilsvarende undersøkelse ble gjort.

– Alle har et grunnleggende behov for sosial kontakt med andre mennesker. Eldre som ikke kommer seg ut, og som blir mer passive som følge av pandemien, risikerer å raskere få dårligere fysisk og psykisk helse, sier Flor.

(©NTB)

ANNONSE

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE