Sagene Avis

«Mange har dårlig råd, en trikkebillett kan være en utfordring»

STOR PÅGANG: Hos Blå Kors merker de stor pågang, både til sitt landsdekkende tilbud om gratis ferie, men også i hverdagen på lavterskeltilbudet Barnas stasjon de har opprettet i seks norske byer, skriver Dagbladet. I Oslo ligger Barnas Stasjon på Sagene. Foto: Janina Lauritsen

Mange familier er fattige i Oslo, det merker Barnas Stasjon i Bydel Sagene godt i ferietiden.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 11.07.2018 kl 07:15

OSLO/SAGENE: Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet har offentliggjort tall som viser relativ barnefattigdom fordelt på kommune.

Oslo har en andel fattige barn på 17,6 prosent, opp fra 17,5 prosent i 2015.

Dette skriver Dagbladet

BARNAS STASJON: Blå Kors Barnas Stasjon ligger i Biermanns gate 4 på Sagene Foto: Janina Lauritsen

Pågangen merkes


Hos Blå Kors merker de stor pågang, på det landsdekkende tilbudet om gratis ferie, men også i hverdagen på lavterskeltilbudet Barnas Stasjon, som er opprettet i seks norske byer.


I Oslo ligger Barnas Stasjon i Bydel Sagene.

– Vi ser at det er mange som har dårlig råd, og at slike ting som en trikkebillett kan være en utfordring. Det merker vi hver dag, ikke minst nå i ferien, sier Anders Blixhavn, kommunikasjonsrådgiver i Blå Kors, til Dagbladet.

Behovet virker å være økende.


– Vi merker økt pågang for hvert år som går. Takket være gode krefter i næringslivet har vi i år kunnet gi bort over 1000 døgn med gratis overnatting på campingplasser i sommer. Likevel har vi måttet si nei til 500 personer. Det føles ikke godt.

Kronprinsparet Mette-Marit og Haakon Magnus hilser på verstskapet Styreleder Trine Stensen og generalsekretær Jan Elvrum, ved åpningen av Blå Kors Barnas Stasjon i fjor. Til venstre ved siden av Stensen, varaordfører Khamshajiny Gunaratnam. Foto: TOR LIE

Et populært tilbud

Barnas Stasjon tilbyr gratis lunsj i tillegg til en ukentlig middag til sine gjester.


– Det er veldig populært, og de pleier å være helt fullt her. Jeg tror følelsen av at det er mer enn nok mat, oppleves godt for mange. Dette med å ikke ha penger i Norge er veldig skambelagt. Det tar ofte tid før vi forstår hvor trangt enkelte har det, sier psykolog Ingrid Benneche til Dagbladet.

Les hele saken her

Kan hjelpe familier å holde sammen lenger

Sagene Avis har også tidligere skrevet om Barnas stasjon.


– Det er virkelig et behov for en institusjon utenfor barnevern, som kan ta tak i situasjoner før det eventuelt blir en barnevernssak. Vi må også hjelpe familier å holde sammen lenger. Det må være en god dialog mellom foreldre og barn, og dette kan Barnas Stasjon hjelpe til med, sa Thorkildsen til lokalavisen under åpningen av Barnas stasjon i 2017.

Barnas Stasjon vil samarbeide med barnehager, skoler, NAV og barnevernet for å styrke forholdet i familier som trenger det. Thorkildsen understreker at det er veldig viktig å kunne nå ut til alle, spesielt flyktninger. Tidligere undersøkelser har vist at det fins sperrer for kontakt. Dette må bort, mener Thorkildsen.

Barnas Stasjon vil være et møtested der barn kan få god oppfølging og utviklingsstøtte, i tillegg til å styrke kompetansen til foreldre. Hovedmålgruppen er familier med barn i alderen 0-8 år som blant annet har utfordringer innen psykisk helse, rusproblematikk, ensomhet, isolasjon eller kommunikasjonsproblemer. Her vil man møte en kompetansegruppe som tilbyr dialog, samspill og samhandling.

Barnas Stasjon på Sagene skal tilby høy kompetanse, miljøterapeuter og psykologer er blant de ansatte. I tillegg vil det være frivillige som bidrar med aktiviteter til barna.

Les hele saken om åpningen av Barnas Stasjon her


LES OGSÅ:
Kronprinsparet åpnet Barnas Stasjon

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...