ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

«Mange har dårlig råd, en trikkebillett kan være en utfordring»

STOR PÅGANG: Hos Blå Kors merker de stor pågang, både til sitt landsdekkende tilbud om gratis ferie, men også i hverdagen på lavterskeltilbudet Barnas stasjon de har opprettet i seks norske byer, skriver Dagbladet. I Oslo ligger Barnas Stasjon på Sagene. Foto: Janina Lauritsen

Mange familier er fattige i Oslo, det merker Barnas Stasjon i Bydel Sagene godt i ferietiden.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 11.07.2018 kl 07:15

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

OSLO/SAGENE: Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet har offentliggjort tall som viser relativ barnefattigdom fordelt på kommune.

Oslo har en andel fattige barn på 17,6 prosent, opp fra 17,5 prosent i 2015.

Dette skriver Dagbladet

BARNAS STASJON: Blå Kors Barnas Stasjon ligger i Biermanns gate 4 på Sagene Foto: Janina Lauritsen

Pågangen merkes


Hos Blå Kors merker de stor pågang, på det landsdekkende tilbudet om gratis ferie, men også i hverdagen på lavterskeltilbudet Barnas Stasjon, som er opprettet i seks norske byer.

ANNONSE

I Oslo ligger Barnas Stasjon i Bydel Sagene.

– Vi ser at det er mange som har dårlig råd, og at slike ting som en trikkebillett kan være en utfordring. Det merker vi hver dag, ikke minst nå i ferien, sier Anders Blixhavn, kommunikasjonsrådgiver i Blå Kors, til Dagbladet.

Behovet virker å være økende.


– Vi merker økt pågang for hvert år som går. Takket være gode krefter i næringslivet har vi i år kunnet gi bort over 1000 døgn med gratis overnatting på campingplasser i sommer. Likevel har vi måttet si nei til 500 personer. Det føles ikke godt.

Kronprinsparet Mette-Marit og Haakon Magnus hilser på verstskapet Styreleder Trine Stensen og generalsekretær Jan Elvrum, ved åpningen av Blå Kors Barnas Stasjon i fjor. Til venstre ved siden av Stensen, varaordfører Khamshajiny Gunaratnam. Foto: TOR LIE

ANNONSE

Et populært tilbud

Barnas Stasjon tilbyr gratis lunsj i tillegg til en ukentlig middag til sine gjester.


– Det er veldig populært, og de pleier å være helt fullt her. Jeg tror følelsen av at det er mer enn nok mat, oppleves godt for mange. Dette med å ikke ha penger i Norge er veldig skambelagt. Det tar ofte tid før vi forstår hvor trangt enkelte har det, sier psykolog Ingrid Benneche til Dagbladet.

Les hele saken her

Kan hjelpe familier å holde sammen lenger

Sagene Avis har også tidligere skrevet om Barnas stasjon.

ANNONSE

– Det er virkelig et behov for en institusjon utenfor barnevern, som kan ta tak i situasjoner før det eventuelt blir en barnevernssak. Vi må også hjelpe familier å holde sammen lenger. Det må være en god dialog mellom foreldre og barn, og dette kan Barnas Stasjon hjelpe til med, sa Thorkildsen til lokalavisen under åpningen av Barnas stasjon i 2017.

Barnas Stasjon vil samarbeide med barnehager, skoler, NAV og barnevernet for å styrke forholdet i familier som trenger det. Thorkildsen understreker at det er veldig viktig å kunne nå ut til alle, spesielt flyktninger. Tidligere undersøkelser har vist at det fins sperrer for kontakt. Dette må bort, mener Thorkildsen.

Barnas Stasjon vil være et møtested der barn kan få god oppfølging og utviklingsstøtte, i tillegg til å styrke kompetansen til foreldre. Hovedmålgruppen er familier med barn i alderen 0-8 år som blant annet har utfordringer innen psykisk helse, rusproblematikk, ensomhet, isolasjon eller kommunikasjonsproblemer. Her vil man møte en kompetansegruppe som tilbyr dialog, samspill og samhandling.

Barnas Stasjon på Sagene skal tilby høy kompetanse, miljøterapeuter og psykologer er blant de ansatte. I tillegg vil det være frivillige som bidrar med aktiviteter til barna.

Les hele saken om åpningen av Barnas Stasjon her

ANNONSE

LES OGSÅ:
Kronprinsparet åpnet Barnas Stasjon

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE