ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Maria vil ha FNs klimakonferanse til Sagene

VIL HA KLIMAKONFERANSEN: Maria Varteressian og Sagene Ap ønsker å få FNs klimakonferanse til bydel Sagene. Foto: Janina Lauritsen

– Bydelen vår kan og bør gå foran på miljø i hovedstaden, sier Maria Varteressian (Ap).

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 13.11.2019 kl 10:46

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

BYDEL SAGENE: Etter at Chile trakk seg som vertskap for FNs klimakonferanse, COP25, sa byrådsleder Raymond Johansen (Ap) til VG at Oslo var klar for å steppe inn.

Dagen etter, 1. november, ble Spania offentliggjort som det nye vertslandet. Maria Varteressian (Ap) støtter Johansens forslag og håper klimakonferansen kan komme til Oslo og bydel Sagene et annet år.

Som leder for kultur, miljø og byutviklingskomitéen i Bydel Sagene mener hun at å støtte et klimatoppmøte i Oslo er både viktig og riktig.

– Vi er den grønne bydelen i Europas miljøhovedstad. Den globale situasjonen for klima og natur angår også oss.

- Enorme muligheter, men også ansvar

I en tid der verdens klimagassutslipp fortsetter å gå opp og tap av naturmangfold er økende, kan Norge gå foran, mener hun.

ANNONSE

– Vi har tjent vår velferd på olje. Dette har gitt oss enorme muligheter, men også et enormt ansvar. Med vår kompetanse, industri og økonomi har vi verdens beste forutsetninger (ref. klimarisikoutvalget) til å omstille vår økonomi vekk fra petroleum. Oljebransjens «know-how» kan omsettes til nye grønne industrier og næringer. Samtidig kan vi være en driver for en global omstilling.

Miljøhovedstaden egner seg som sted der verdens ledere skal møtes og finne frem til nye løsninger som skal redde kloden fra klimaendringer forårsaket av våre utslipp og vårt forbruk, fortsetter hun.

Sagene kan tilby lokaler

Varteressian mener dette også er relevant for Sagene, fordi det handler om å tenke både lokalt og globalt samtidig.

– Summen av alle de små lokale tingene utgjør det globale. For mange virker de små hverdagslige tingene ubetydelige, men det er de ikke. Det vi foretar oss her på Sagene påvirker langt utover byens og landets grenser. Dette er fordi utslipp ikke forholder seg fysiske grenser. Veien til målet om et nullutslippssamfunn med frisk natur er lang, men den må starte et sted. Jeg mener den kan starte på Sagene.

Hun mener det er mye bydelen kan gjøre under klimakonferansen. Konkret kan bydelen være med på å arrangere en serie med seminarer på for eksempel Sagene samfunnshus eller Gram-stua.

ANNONSE

– Temaet kan være om lokale klimatiltak i storby-bydeler – #GreenSagene.

Gallup

Vil du ha FNs klimakonferanse til bydel Sagene?

Vis resultat

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE