Sagene Avis

Marsjerer for bedre helse

Ordfører Marianne Borgen (SV) og Jonas Gahr Støre (Ap) var med i Frisklivsmarsjen, 23. mai. Foto: SAGENE FRISKLIVSSENTRAL

– En dag som skal inspirere til fysisk aktivitet, og kjenne på gleden ved å gjøre det sammen med andre, oppfordret Frisklivssentralen, og marsjerte avgårde med hundrevis av deltagere, ordfører Marianne Borgen og Jonas Gahr Støre.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 25.05.2017 kl 10:45

BYGDØY: Tirsdag inviterte Frisklivssentralen i Oslo flere hundre til frisklivsmarsj på Bygdøy.

Sagene Frisklivssentral var også med og arrangerte. Det er fjerde gang marsjen går av stabelen, og er et arrangement for alle som er tilknyttet en av Oslos ti frisklivssentraler.

Inspirasjon

– Dette er en dag som skal inspirere til fysisk aktivitet og la deltakerne kjenne på
gleden ved å gjøre det sammen med andre. Leder i Arbeiderpartiet Jonas Gahr Støre og ordfører i Oslo Marianne Borgen (SV) gikk marsjen sammen med 200 forventningsfulle deltakere, fra pressemelding fra arrangementet.

Frisklivsmarsjen startet klokken 11.00 og gikk fra Huk og inn i Kongsskogen. Den korteste løypa var på en og en halv kilometer, den lengste på tre kilometer.

Kurs

Frisklivssentralene vil hjelpe deg med å omme igang med fysisk aktivitet, hjelp til å slutte å røyke eller snuse, og hjelp til å få et sunnere eller mer tilpasset kosthold.


De tilbyr også kurs i å mestre depresjon eller belastning. Samt matkurs, og ikke minst søvnkurs.

– Frisklivssentralen er også en del av kommunehelsetjenesten som ikke er lovpålagt, men som driver med viktig forebyggende og helsefremmende arbeid. Alle som jobber på frisklivssentralene er utdannet innenfor helse, for eksempel fysioterapi, ergoterapi, ernæring, sykepleie, psykologi og fysisk aktivitet, videre ifølge pressemeldingen fra arrangementet.

Kontakt

Interesserte bes ta kontakt med fastlege, fysioterapeut, annet helsepersonell eller NAV. Eller ta direkte kontakt med frisklivssentralen i din bydel.

LES OGSÅ:

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...