Sagene Avis

Nominert til pris:

– Med Radio 1 ble du en superstjerne i Oslo

NOMINERT TIL PRIS: Programleder hos Radio Metro, Jill Bottolfsen, er nominert til Årets radionavn Foto: Janina Lauritsen

Jill Bottolfsen fikk sneket seg til et intervju med Jimmy Carter, hun var den første som sa «kødd» på radio og hun ble arrestert for å ha fått en radiolytter til å gå naken gjennom Oslo. Nå er hun nominert til Årets radionavn.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

GREFSEN: Jill Bottolfsen var «off air» i syv år etter tiden i Radio 1, før hun begynte i Radio Metro i fjor høst. Nå drar hun med seg folket ut av dyna, opp av senga og inn i en ny dag fra klokken 06.00 til 10.00.

– Det er tydelig at jeg er et A-menneske, jeg har blitt det på mine eldre dager. Men det går overraskende bra. Det er kjempegøy å være tilbake, radio ligger meg så nært.

Før hun fikk jobben i Radio Metro var hun både prosjektleder og i kommunikasjonsbransjen. Hun trodde aldri at hun noen gang skulle tilbake på lufta.

– Jeg tenkte: Nei, jeg er for gammel. Jeg blir jo 50 år! Men så får man den «boosten» man fikk som 19-åring – å komme tilbake på lufta, det har en trygghet som bare blir sterkere og sterkere. Da jeg begynte var jeg var så nervøs at jeg ikke visste hva jeg skulle si, men jeg har en sterk personlighet. Det ligger en kraft i meg som sier at dette skal jeg klare. Og Radio Metro er fantastisk, det er en ufattelig inkluderende gjeng. Det er ingen primadonnanykker, og det passer meg ufattelig bra.

– Barna syns det er dritflaut da, sier hun og ler.

Årets radionavn

Hvert år deler radiobransjen ut pris til programledere og radiokanaler som har utmerket seg. Og Bottolfsen, som er nominert til Årets radionavn, er den eneste av de nominerte som sender på FM.

– Det er jo stas i disse dager, med DAB og FM. Lokalradio har fått så sykt mange lyttere fordi folk ikke har skjønt DAB-systemet. Det er veldig fint å være overalt da, på både DAB og FM, så vi kan gjøre det vi er gode på, sier hun og legger til:

– Jeg har ikke vært nominert i noe siden barneskolen. Jeg har et heftig team å konkurrere mot – P1, P3 og P4. Da blir man ydmyk.

Mange har et forhold til Bottolfsens stemme, men det er ikke alle som vet hvordan hun faktisk ser ut. Likevel hender det at hun blir gjenkjent på gata. Men hun blir litt flau mens hun forteller hvorfor.


– Mange kjenner meg igjen fra TV, fra «Hugos hule.» Jeg må bare le av det. De yngste vet ikke hvem jeg er, da. Men datteren min syns det er gøy at jeg har vært på barne-TV. Det var jo syv år uten sending, men det skjer at jeg blir gjenkjent, absolutt. Det er litt flaut. Men jeg syns nesten det er morsommere å jobbe i radio nå. Med Radio 1 og TV var du som en popstjerne, du ble en superstjerne i Oslo.

Snek til seg intervju med USAs tidligere president

Når man har vært programleder i alt fra barne-TV, til Radio 1 og Radio Metro, bygger det seg naturlig nok opp en del morsomme historier.

Jill Bottolfsen var sammen med Radio 1 med på verdens første direktesendte radiosending fra Nordpolen.

– Det var i 1993, da var vi et kjempeteam. Og vi var der før Nitimen! sier hun bestemt, men med et stort smil.

Og heretter kommer historiene trillende som latterkuler:


– En annen var da jeg flottet meg som direktesender på 17. mai. Jeg sto ved slottet, så forsvant plutselig alle fotografene. Jeg gikk etter, med det store skjørtet og sekken min, og da så jeg en mann. Jeg husker jeg tenkte: Gud, hvem er det der? Så setter jeg meg ned, midt på plassen og alle begynner å fotografere. Da ser jeg at det er jo Jimmy Carter! Det er like før jeg skal på lufta, så roper jeg: «Hey, Jimmy!» Han satte seg ned på skjørtet mitt og snakket med meg. Dette skulle egentlig bare være en fotografering, så jeg var den eneste som fikk intervju.

Det var også Bottolfsen som fikk Michael Bolton til å klippe seg, tror hun.

– Jeg og Stein Johnsen satt på Teatercaféen og Bolton kom inn. Så sier jeg: «Du burde klippe deg kort!» Det gikk noen måneder og så klippet han seg. Nå ser han jo bra ut, det ser mye bedre ut enn med langt.

MORSOMME HISTORIER: Jill Bottolfsen har mange morsomme historier fra sin tid i radio. Hun ble blant annet arrestert for å ha fått en radiolytter til å gå naken gjennom Oslo. Foto: Janina Lauritsen

Takket nei til kjendisfrieri

Hun ble også fridd til av en kjent musiker. Men takket nei.


– Jeg ble fridd til av gitaristen i Wet Wet Wet. Jeg var singel, men jeg var ikke der… Han var rar. I stedet fant jeg meg en Grefsen-gutt.

Han var selger i Radio 1, så gikk det ti år før de traff hverandre igjen.

– Han fridde etter tre måneder. Han kom syklende til meg med brudebuketten fra bestekompisens bryllup. Han hoppet av sykkelen og skled to meter bort til meg. Han hadde skrubbsår herfra og til evigheten! Og jeg sa ja. Derfor er jeg Grefsen-jente.

– Tør du å fortelle om det flaueste du har opplevd?

– Jeg er ikke en flau person, men jeg tenker at utdrikningslaget var det flaueste. Da badet jeg naken i Oslofjorden. Nå gjør jo alle det, men ikke på den tiden.

– Jeg var også den første som sa kødd på radio. Det ble mye styr, man skulle jo te seg pent da. Det er også historien fra da jeg skulle dele ut Phil Collins-billetter på 90-tallet, fortsetter hun.

– En lytter måtte gå naken fra Oslo S til Studenten. Politiet møtte oss og vi ble satt bak lås og slå, redaktøren måtte komme og hente oss ut. Men det var verst for ham som gikk naken i bare cowboy boots, da…

Vil bli i radio

Nå håper Bottolfsen at hun blir i radio. Det er en egen verden du har med deg, forklarer hun. Det gir en følelse av at du har en venn i bilen eller på kjøkkenet. Du kan le, høre på pjatt og musikk.

– Det er en utrolig deilig følelse. Jeg har ikke lyst til å gi meg, er du gal! Men nå som jeg er eldre kan jeg være roligere. Før snakket vi så fort og mye at vi ikke hørte hva vi sa. Nå prøver jeg å lære datteren min å høre på radio, men det er enkelt for henne da, hun kan jo høre på mora si.

Bottolfsen ser på seg selv som jovial, livlig og inkluderende. Det fungerer veldig bra på radio. Og hun lærer seg å leve i nuet, uten å bekymre seg over ting.

– Jeg har vært igjennom mye. Også mye tungt, som et barn som har vært veldig syk, andre familiemedlemmer som har vært syke, jobbsituasjoner – det var tre vanskelige år. Men så kommer man seg ut av det og finner seg selv. Det er en deilig følelse.

– Også begynner jeg sakte, men sikkert å bli 50. Livet smiler og jeg elsker Radio Metro. Jeg har kommet ordentlig hjem. Og jeg er hjemme med lytteren. Lytteren er min venn og jeg håper jeg er lytterens venn.

Bottolfsen føler hun er 20 år igjen. Hun har fantastiske lyttere, er fortsatt på FM, men også på DAB og på internett.

– Hva skjedde alle disse årene? Jeg fikk barn, slutta et sted, begynte på et nytt med noe helt annet, så er ringen sluttet med at jeg er tilbake i radio. Jeg er snart 50, men jeg føler meg 20.

Vil du hjelpe Bottolfsen til å bli Årets radionavn? Du kan stemme på nettsiden til Radio Metro frem til 21. september klokken 12.00, og du kan stemme én gang hver dag.

FØLER SEG 20: Bottolfsen nærmer seg 50, men føler seg 20. – Det må være Grefsen-atmosfæren, sier hun. Foto: Janina Lauritsen

Les hele intervjuet med Jill Bottolfsen i Nordre Aker Budstikke

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Sagene Avis bruker cookies (informasjonskapsler) til å personalisere annonser og forbedre nettstedet. Ved å benytte nettstedet aksepterer du at vi kan sette cookies i din nettleser.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...