Sagene Avis

OBOS-prisene stiger:

Men Sagene er ikke lenger dyrest

OBOS: På landsbasis gikk prisene opp med 2,4 prosent fra januar til februar. I bydel Sagene gikk prisene ned. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Prisene på brukte OBOS-boliger i Oslo steg med 1,9 prosent i februar. Og bydel Sagene halt nå falt ned til å være nest dyrest i Oslo.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

BYSEL SAGENE: Prisene på brukte OBOS-boliger i Oslo steg med 1,9 prosent i februar.

Etter store prissvingninger i desember og januar, har markedet lagt seg på en mer normal utvikling i hovedstadsområdet. I perioden 2004-2019 steg Oslo-prisene i snitt med 1,4 prosent i februar. I februar i fjor var prisoppgangen 1,8 prosent, melder OBOS.

Prisoppgangen i februar i år betyr at kvadratmeterprisen for OBOS-boliger i hovedstadsområdet er 66.472 kroner. På landsbasis gikk prisene opp med 2,4 prosent fra januar til februar. Kvadratmeterprisen var på 57 994 kroner i februar, noe som er 5,8 prosent høyere enn i februar i 2019.

En brukt OBOS-bolig i Oslo-området koster nå 5,9 prosent mer enn i februar i fjor.

– Prisveksten i Oslo i februar tyder på et bra balansert marked og at prisene er tilbake på et mer riktig nivå etter det sterke prisfallet i desember i fjor som skyldtes spesielle forhold, sier sjeføkonom Sissel Monsvold i OBOS.


OBOS meldte i januar at noe av årsaken til prisnedgangen i desember var å finne i den såkalte «nyttårseffekten», altså at mange ventet til nyåret med å legge ut boligen for salg. Høsten 2019 var også preget av tilbudsoverskudd og at mange boliger ble solgt uten budrunde, kun forhandling. Noen fikk ikke solgt og omsetningstiden kunne for enkelte bli lang. De som ble utsatt for dette forsøkte nok å få salget på plass og valgte å akseptere en noe lavere pris for å få solgt i desember.

Bydel Sagene rykker ned

Bydel Sagenes OBOS-boliger hadde i januar den høyeste kvadratmeterprisen i Oslo. Selv om januar tradisjonelt er en sterk måned, må vi helt tilbake til starten av 2011 for å finne lignende prisvekst.

I bydel Sagene var den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen (inkludert fellesgjeld) på 85.783 kroner i januar. En økning fra 80.941 kroner på samme tidspunkt i fjor. Dermed hadde OBOS-leilighetene i Sagene i januar høyest kvadratmeterpris. Nest dyrest var St. Hanshaugen, med 85.096 kroner per kvadratmeter.

I februar i år sank den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen i bydel Sagene ned til 85.110 kroner, og blir med det nest dyrest i Oslo. St. Hanshaugen er nå dyrest med 87.597 kroner i gjennomsnitt per kvadratmeter.

Tror ikke på «korona-effekt»

Det har vært mye bedre besøk på visningene nå enn i fjor høst, og det meste selges unna. Men markedet er prissensitivt, sier daglig leder av OBOS eiendomsmeglere, Hans Anders Skjølberg.


– Å prise riktig er nøkkelen om dagen og det meldes om et sunt marked. Vi opplever at de som er på visning er positivt innstilt til markedet, og vi har økning i vår oppdragsinngang sammenlignet med 2019.

Monsvold understreker at det ikke er noen grunn til å frykte en korona-effekt. Hun mener utsikter til god lønnsvekst og uendret rente er faktorer som trekker prisene oppover. Og foreløpig er det ingen indikasjoner på at frykten for koronaviruset vil treffe boligmarkedet på samme måte som børsene.

– Boligmarkedet har vært godt balansert gjennom store deler av 2018 og 2019. Vi har tro på at dette vil fortsette også i år. Vi anslår fremdeles at prisveksten i år blir på rundt 5 prosent i Oslo og 3,5 prosent på landsbasis.

– Vi tror ikke koronaviruset vil slå særlig negativt ut for boligmarkedet. Men spørsmålet er hvor langvarig dette blir. Dersom veksten i norsk økonomi avtar, så vil renten bli satt ned. Det vil isolert sett kunne trekke opp boligetterspørselen. Alle tiltakene som innføres for å begrense smittespredningen, reduserer den økonomiske aktiviteten. Forbrukerne kan bli mer engstelige med den konsekvens at de i større grad holder seg hjemme og etterspør færre varer og tjenester, men vi antar at dette ikke vil ramme boligetterspørselen i stor grad, sier Monsvold.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...