ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Mener det er kontroll på utbruddet i Nordens største barnehage

Margarinfabrikken barnehage har vært stengt på grunn av koronasmitte. Foto: Berit Roald / NTB

Margarinfabrikken barnehage skal etter planen gjenåpne på mandag etter å ha vært koronastengt.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 20.02.2021 kl 15:05

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

BJØLSEN / BYDEL SAGENE: Så langt er 22 personer bekreftet smittet i utbruddet i Margarinfabrikken barnehage på Bjølsen. Dermed har det kun blitt påvist ett tilfelle i løpet av det siste døgnet.

OPPDATERT: I 15-tiden opplyser Sanden at det er påvist tre nye tilfeller. Totalantallet er 25.

– Vi vet at rapporteringene til oss skjer i bolker i tillegg til at det påvirkes av når folk tester seg. Siden det er økt trykk på testing, er det også økt trykk på analyse. Vi vet ikke helt hvor mange prøver vi ikke har fått svar på, sier bydelsdirekør i Bydel Sagene, Morten Sanden.

Bydelsdirektør Morten Sanden. Foto: Janina Lauritsen (arkivfoto)

– Er situasjonen i Margarinfabrikken avklart?

ANNONSE

– Vi antar at det fortsatt er tester derfra som vi ennå ikke har fått svar på. Vi har et håp om at vi ved å gjøre som vi gjorde - testet store deler av ansattegruppa og en del barn - får stanset utbruddet, sier han til Sagene Avis lørdag formiddag.

– Har dere kontroll på situasjonen?

– Ja, det vil jeg si. Vi har god kontroll på smittesporingen, svarer Sanden.

Barnehagen skal etter planen åpne igjen på mandag etter å ha vært stengt denne uken. Flere baser er i karantene etter at de er definert som nærkontakter.

ANNONSE

Kontroll i hjemmetjenesten

Utbruddet i det som er Norges største barnehage, er ett av to som har bidratt til det økte smittetrykket i Bydel Sagene. I bydelens hjemmetjeneste har minst 19 ansatte blitt smittet.

– Vi opplever at bruddet er under kontroll, og at vi er i enden av sporingsarbeidet der. Det har ikke kommet nye tilfeller på noen dager, kommenterer bydelsdirektøren om utbruddet.

Sanden opplyser at det ikke er andre utbrudd enn i Margarinfabrikken barnehage og i hjemmetjenesten.

ANNONSE

– Vi har en del annen smitte. Det er enkeltstående i husstander og ikke knyttet til tjenester, arrangementer eller den slags ting.

Ved flere av bydelens andre barnehager og skoler er det påvist smittetilfeller, har bydel tidligere opplyst. Lørdag formiddag sier han at det heller ikke nå er snakk om utbrudd disse stedene.

– Vi ser at det er en del smitte både blant voksne og barn i barnehager og skoler. Det er ekstra viktig at vi gjør den ekstra innsatsen nå, avslutter han.

Slik situasjonen er lørdag formiddag vil ingen barnehager eller skoler (Aktivitetsskoler) være stengt på mandag som en følge av koronautbrudd.

ANNONSE

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Sagene Avis. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE