Sagene Avis

Mener det er kontroll på utbruddet i Nordens største barnehage

Margarinfabrikken barnehage har vært stengt på grunn av koronasmitte. Foto: Berit Roald / NTB

Margarinfabrikken barnehage skal etter planen gjenåpne på mandag etter å ha vært koronastengt.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 20.02.2021 kl 15:05

BJØLSEN / BYDEL SAGENE: Så langt er 22 personer bekreftet smittet i utbruddet i Margarinfabrikken barnehage på Bjølsen. Dermed har det kun blitt påvist ett tilfelle i løpet av det siste døgnet.

OPPDATERT: I 15-tiden opplyser Sanden at det er påvist tre nye tilfeller. Totalantallet er 25.

– Vi vet at rapporteringene til oss skjer i bolker i tillegg til at det påvirkes av når folk tester seg. Siden det er økt trykk på testing, er det også økt trykk på analyse. Vi vet ikke helt hvor mange prøver vi ikke har fått svar på, sier bydelsdirekør i Bydel Sagene, Morten Sanden.

Bydelsdirektør Morten Sanden. Foto: Janina Lauritsen (arkivfoto)

– Er situasjonen i Margarinfabrikken avklart?


– Vi antar at det fortsatt er tester derfra som vi ennå ikke har fått svar på. Vi har et håp om at vi ved å gjøre som vi gjorde - testet store deler av ansattegruppa og en del barn - får stanset utbruddet, sier han til Sagene Avis lørdag formiddag.

– Har dere kontroll på situasjonen?

– Ja, det vil jeg si. Vi har god kontroll på smittesporingen, svarer Sanden.

Barnehagen skal etter planen åpne igjen på mandag etter å ha vært stengt denne uken. Flere baser er i karantene etter at de er definert som nærkontakter.

Kontroll i hjemmetjenesten

Utbruddet i det som er Norges største barnehage, er ett av to som har bidratt til det økte smittetrykket i Bydel Sagene. I bydelens hjemmetjeneste har minst 19 ansatte blitt smittet.

– Vi opplever at bruddet er under kontroll, og at vi er i enden av sporingsarbeidet der. Det har ikke kommet nye tilfeller på noen dager, kommenterer bydelsdirektøren om utbruddet.

Sanden opplyser at det ikke er andre utbrudd enn i Margarinfabrikken barnehage og i hjemmetjenesten.


– Vi har en del annen smitte. Det er enkeltstående i husstander og ikke knyttet til tjenester, arrangementer eller den slags ting.

Ved flere av bydelens andre barnehager og skoler er det påvist smittetilfeller, har bydel tidligere opplyst. Lørdag formiddag sier han at det heller ikke nå er snakk om utbrudd disse stedene.

– Vi ser at det er en del smitte både blant voksne og barn i barnehager og skoler. Det er ekstra viktig at vi gjør den ekstra innsatsen nå, avslutter han.

Slik situasjonen er lørdag formiddag vil ingen barnehager eller skoler (Aktivitetsskoler) være stengt på mandag som en følge av koronautbrudd.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Sagene Avis. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...