Sagene Avis

Mener elevenes personvern ikke ivaretas ved koronatesting i klasserommet

Sagene skole. Foto: Karl Andreas Kjelstrup (Illustrasjonsfoto)

Lærer og tillitsvalgt på Sagene skole, Yuna Wigen, er kritisk til at elvene på ungdomstrinnet får svar på koronatesten i klasserommet foran medelevene.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

SAGENE: I snart tre uker har ungdomsskoleelevene i Oslo blitt massetestet for koronavirus. Ifølge Wigen blir elevene på Sagene skole testet i fellesskap i klasserommet.

– Noen av de elevene som har fått positivt svar, har syntes at det var vanskelig. Personvernet har ikke blitt ivaretatt, sier hun til Dagsavisen. Elever som tester positivt må dra hjem for å ta en PCR-test.

Wigen sier hun ønsker en åpen diskusjon om hvordan testingen utføres, og tror ikke alle foreldrene er klar over at personvernet ikke ivaretas.

Etter interne diskusjoner skal elvene på Sagene skole teste seg hjemme fra denne uka, skriver Dagsavisen. Utdanningsetaten skal ha gitt skolene beskjed om at de sto fritt til å velge hvordan testene skulle gjennomføres, så lenge elevenes personvern blir ivaretatt.

Rektor Peter Fossland på Sagene skole opplyser at testingen ble gjort på skolen for å sørge for god opplæring. Han sier dialogen om personvernet med foreldre og FAU har vært god.


– Vi snakket med elevene i forkant, og informerte dem om at det kunne skje at vi fikk positive tester på skolen, så de skulle være forberedt. Det er klart at det er vanskelig å unngå at andre får med seg at elever får en positiv test, fordi de da blir sendt hjem og kanskje ikke møter opp på skolen neste dag. Det er en utfordring uansett hvordan man gjør det, sier han til Dagsavisen.

Les hele saken i Dagsavisen.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Sagene Avis. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...