Sagene Avis

Mener vi kan takke en skummel sykdom for vinterferien

Mange benytter vinterferien til å nyte vinterværet og gå på skiturer. Foto: Pixabay/illustrasjonsfoto

Tror du det kanskje var for å spare ved? Neida, en helt annen grunn, har Oslo Skolemuseum kommet frem til.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 17.02.2019 kl 08:45

OSLO: Det var NRK som i fjor kunne fortelle at Oslo Skolemuseum, hadde gravd litt i hvorfor vi egentlig har vinterferie.

En ferie som ofte blir omtalt som den mystiske ferien, fordi man ikke er helt sikker på feriens opprinnelse.

Brenselsparing eller oppsamling av fridager?

Kunne det være sparing av brensel på skolene, som gjorde at elevene fikk fri? Eller en oppsamling av den månedlige fridagen, eller månedsloven?

Frisk luft og aktivitet

– Vi har gravd oss tilbake i opplæringsloven og foregående lover og kommet fram til at begrunnelsen er friluftsliv, sier fungerende leder ved museet, Bente Clausen til NRK.

– Det har med tuberkulose å gjøre, for før BCG-vaksineringen kom i gang i 1946 var frisk luft og aktivitet den beste medisinen mot tuberkulose, legger hun til.


Du kan lese hele saken ved å følge linken til NRK.

Aktiviteter

Men selv om frykten for tuberkulose er fjernet i våre dager, kan man fortsatt bruke en ukes skolefri til friluftsaktiviteter. Og det er mye å gjøre i eget nabolag. Vi laget en sak med mange gode tips til aktiviteter i vinterferien, her!

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...