Sagene Avis
Seksjonsheader

Torbjørn Furulund (H):

– Alle, også Høyre, mente planene var for omfattende

Torbjørn Furulund (H) påpeker at også Sagene Høyre mener Bastias planinitiativ for Torshovtoppen er for stort. Foto: Janina Lauritsen / Karl Andreas Kjelstrup

DEBATT: – Alle, også Høyre mente planene var for omfattende, at verneverdier og grøntområder ikke var godt nok ivaretatt, og at byggevolum var for omfattende, sier Sagene Høyres gruppeleder, Torbjørn Furulund.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 14.08.2020 kl 16:04

I en artikkel i Sagene Avis påstår bydelsutvalgsleder Almaz Asfaha (MDG) at Høyre lokalt ikke har støttet krav om nedskalering/endring av byggeplanene for Torshovtoppen.

«Bastias planer for Torshovtoppen har også møtt motstand hos lokalpolitikerne i Bydel Sagene.
Samtlige partier, unntatt Høyre, har vært enstemmige om at dette er for stort, sa bydelsutvalgsleder Almaz Asfaha (MDG).»

Dette er feil. Da bydelsutvalget behandlet innspill til oppstartsprosess for detaljregulering av Torshovtoppen 13. februar i år, basert på ønskene til Bastia Eiendoms planinitiativ, stemte samtlige partier inklusiv Sagene Høyre for bydelsdirektørens forslag, som hadde hele åtte vedtakspunkter.

Alle, også Høyre mente planene var for omfattende, at verneverdier og grøntområder ikke var godt nok ivaretatt, og at byggevolum var for omfattende. Interesserte lesere kan finne alle vedtakspunkteri protokoll fra møtet her.

Bydelsutvalget mente at Torshovtoppen bør benyttes til et offentlig formål som gir allmennheten tilgang til området, da fortrinnsvis til skole og/eller friområde. Dette er i tråd med gjeldende regulering til offentlig bygning med tilhørende anlegg. Bydelsutvalget påpekte at området egner seg til offentlige formål/friareal, og pekte også på muligheter for skole. I planområdets sørlige og sørøstlige del var det i planforslaget foreslått store og høye bygningsvolumer mot Tverrbakken og mot
Torshovdalen. Eventuelle bygg på denne delen av eiendommen må få et volum som er tilpasset omgivelsene og trekkes lenger bort fra eiendomsgrensene slik at det grønne uttrykket opprettholdes, mente et enstemmig bydelsutvalg.


Det er synd at det fremsettes uriktige opplysninger om andre partiers stemmegivning. Det er mulig BU-leder tenker på at SV i selve møte fremmet et forslag om å stoppe videre planinitiativ og fastslå at området er uegnet til boligformål. Et forslag som øvrige partier sluttet seg til unntatt Høyre, men det er drøyt å påstå at samtlige partier unntatt Høyre synes byggeprosjektet er for stort, når samtlige partier inklusiv Høyre fastslår dette gjennom å støtte bydelsdirektørens forslag til høringsuttalelse.

Sagene Høyre ønsket ikke på sparket i møtet å låse situasjonen med å avvise et hvert nytt planinitiativ for området, men omfang og volum må kraftig ned. Plan- og bygningsetaten og grunneier må ha anledning til å komme tilbake med et planforslag som ivaretar verneverdier, grøntområder og offentlige formål på en bedre måte i tråd med det et enstemmig bydelsutvalg faktisk har uttalt, også
Høyre.

Torbjørn Furulund
Gruppeleder for Sagene Høyre

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...