ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis
Seksjonsheader

Aksjonen for park i Nydalen:

Arrangerer piknik på parkeringa

Beboere i Nydalen arrangerer piknik på parkeringen - for park i Nydalen - tirsdag. Barna har tegnet sin drømmepark. Foto: Privat

MENINGER: Tirsdag 25. juni kl. 18-19, arrangerer aksjonsgruppen «Ja til stor park i Nydalen», piknik på parkeringa, Sandakerveien 113-119 som en markering for behovet for park og møtesteder i området.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

Det blir appeller, leker for barna og kåring av kveldens stiligste park entusiast, så ta på deg noe som kan pynte opp parkeringsplassen. Vi har allerede mottatt flere titalls tegninger av barn og voksne som har tegnet sin drømme-park i Nydalen, kom og se selv!

Vi i aksjonsgruppen har opplevd en formidabel respons på engasjementet for stor park i Nydalen, de få ukene vi har holdt på:

  • Appell for Bydel Sagene-->Fikk flertall for park på HELE T-banetomta
  • Appell for Bydel Nordre Aker-->Tverrpolitisk enighet om stor park. Vil bli tatt opp på bydelens Miljø, plan og samferdselskomité 26.august og behandlet i BU Nordre Aker 05.09.19
  • Rundet 2200 underskrifter for "Ja til stor park i Nydalen" på minsak.no.

ANNONSE

  • Flere møter med FAU skoler, barnehager, velforeninger og politikere-->Full backing for stor park i Nydalen
  • Aksjonen bredt omtalt i avisartikler

VIL HA PARK: F.v.: Benjamin med foreldrene Sturla Frøyland og Caroline Jevanord Frøyland, Jon Holm fra Nydalen Velforening og Are Qvale fra Heilo Vel. Foto: Karl Andreas Kjelstrup (arkivfoto)

Men alt dette hadde ikke vært mulig uten alt grunnarbeid fra politikere og varmende støtte fra innbyggerne. Det har vært overveldende å få så mange positive tilbakemeldinger - vi vil takke for all støtte og bidrag vi har fått så langt.

Det har blitt veldig tydelig for oss at vi er mange som ser det samme prekære behovet for stor, grønn park i Nydalen. Folk forteller oss at de har ventet rastløse på en anledning til å vise sitt engasjement. Og det er grunn til å være rastløse, for det haster å få på plass en park, før alle tomter i Nydalen blir bygget igjen.

ANNONSE

I BYDELSUTVALGET: F.v.: Peter Kolstad, styremedlem Sameiet Nydalen Kvarter, Torger Kjeldstad, Aksjonsgruppen Ja til stor grønn park i Nydalen, Rune Arctander Heilo Vel og Dorte Vedal, Nydalen Velforening, i Nordre Aker bydelsutvalgsmøte 13. juni. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

De siste egnede områdene for park (T-banetomten og Schibstedtomten) er nå under behandling for utbygging. Her vil utnyttelsesgraden på tomtene bli høy om kommunen forholder seg passivt. Andre steder i byen har kommunen kjøpt tilbake tomter for å etablere park (f.eks. Lørenveien 64).

Aksjonsgruppen for stor park i Nydalen ber Oslo kommune ta tilbake styringen i Nydalen og sørge for etablering av stor grønn park før det er for sent. Om nødvendig, må en eller deler av begge tomtene kjøpes tilbake av Oslo kommune.

Av Aksjonsgruppen for stor park i Nydalen (Are Qvale, Torger Kjeldstad, Peter Erik Kolstad, Caroline J. Frøyland)

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE

Nøkkelord

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE