Sagene Avis
Seksjonsheader

Mener stortingsvalget handler om rettferdighet, omsorg og solidaritet:

«Den arbeidsledige på Torshov og finansmegleren fra Ullern»

Valget 13. september handler om verdier som rettferdighet, omsorg og solidaritet. Og den
norske modellen, mener Knut Sand Bakken. Bildet er fra forhåndsstemmingen til kommunevalget i 2019. Foto: Janina Lauritsen (arkivfoto)

MENINGER: «En arbeidsledig på Torshov opplever at det er langt til makten. Han opplever at det offentlige er langt borte og ikke tilpasset hans behov», skriver Sagene-beboer Knut Sand Bakken.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 05.08.2021 kl 10:55

Et hvert valg er dypest sett et valg om verdier. Derfor angår høstens valg oss alle. Det handler om våre liv og fremtiden. For det er jo i fremtiden vi skal tilbringe resten av livet!

Vårt velferdssamfunn bygger på noen viktige pilarer; trygg økonomisk styring, gode, felles velferdsordninger og et organisert arbeidsliv.

Men vil det vi kaller den norske modellen klare seg i fremtiden? Stadig flere tviler på det!

En arbeidsledig på Torshov opplever at det er langt til makten. Han opplever at det offentlige er langt borte og ikke tilpasset hans behov.

Dagens system skaper avmakt, ikke bare for ham. Men for megleren på Ullern er det annerledes. Han lever nær makten og kan ordne det meste under lunchen med en venn som er rådgiver med mange gode kontakter.


Det grønne skiftet blir en viktig valgkampsak. For vi må ta vare på miljøet. Men de fleste er nok vel så opptatt av ulikhetene i samfunnet.

For forskjellene øker. Når 10 prosent av de som hadde høyest formue i fjor (finansmegleren tilhører kanskje denne gruppen) hadde 53 prosent av den samlede nettoformue, kan det være gode grunner til å stille noen spørsmål. De store forskjellene har blitt et samfunnsproblem. Tiden er overmoden for å reagere på ulikhetene ved å heve skattene.

En uføretrygdet fra Bjølsen opplever avmakt. Hun er ikke alene om det. Fra Nordkapp til Lindesnes er folk oppgitt over å bli oversett. De vil bli hørt!

Valget 13. september handler om verdier som rettferdighet, omsorg og solidaritet. Og den norske modellen!

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...