ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis
Seksjonsheader

Etterlyser tilrettelegging:

«En benk kan være et godt utgangspunkt for å knytte nye vennskapsbånd»

Helge Stoltenberg (Ap) sier ja takk til flere benker, etter at en leser uttrykket et savn i Sagene Avis. Foto: Kristin Tufte Haga (arkivfoto)

KOMMENTAR: «For oss som bor i en bydel som Sagene, der vi bor tett og trangt, så har parkene våre en stor betydning, de fungerer som hagene våre. Da bør det også være mulig å sette seg ned og møte andre både venner og ukjente.» skriver Helge Stoltenberg (Ap).

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 12.03.2021 kl 12:01

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

En leser skriver til Sagene Avis at hun ønsker seg flere benker langs Akerselva, jeg kunne ikke vært mer enig. Men jeg vil ikke bare ha flere benker langs elva, men også i parkene våre og andre områder hvor det er naturlig å kunne sette seg ned.

Hvis vi ønsker at flere skal bruke parker og grønne områder så må vi også sørge for at alle kan bruke dem. Det er ikke alle som vil bruke parkene til trening eller lek, noen vil bruke dem til ro og avslapping.

For eldre for eksempel er det da viktig at vi har benker hvor de kan sette seg ned og ta en pause og se livet. Mange, også eldre, opplever spesielt i disse tider ensomhet og da er det viktig at vi kommer oss ut og får sett og gjerne snakket med andre mennesker. Gode benker vil kunne få flere til å bruke parker og grønne områder.

Vi må legge bedre til rette for at parker og grønne områder blir de møteplassene som vi ønsker at de skal være. Parkene er for alle, enten om du er ung eller gammel, uansett hvor du kommer fra og uansett hvordan din funksjonsevne er. Parkene er fantastiske møteplasser. Vi har alle vår egen favorittpark om det er Torshovparken, Bjølsenparken eller Iladalen. Eller kanskje det er en liten bortgjemt park som bare du og noe få andre bruker. Vi må ta vare på dem og vi må utvikle dem.

For oss som bor i en bydel som Sagene, der vi bor tett og trangt, så har parkene våre en stor betydning, de fungerer som hagene våre. Da bør det også være mulig å sette seg ned og møte andre både venner og ukjente. En benk kan være et godt utgangspunkt for å bli kjent med andre og knytte nye vennskapsbånd.

ANNONSE

Så jeg sier ja takk til flere benker og gleder meg til våren og sommeren hvor lange og varme dager skal tilbringes i en park. Så finner jeg meg en benk og er det ledig plass ved siden av meg så er det bare å sette seg ned og slå av en prat.

Helge Stoltenberg,
Sagene Arbeiderparti

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE