ANNONSE

– Ikke vær en feiging!

Egil-Arne Skaun Knutsen, psykolog. Foto: Privat

KOMMENTAR: «Nei, du må holde deg unna ham nå for tiden. Han er skikkelig ute å kjøre»

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

ANNONSE

Onsdag 10. oktober er Verdensdagen for psykisk helse. Egil-Arne Skaun Knutsen (f. 1966) er psykolog, han har vært bosatt i Nordre Aker og driver egen praksis. Han har tidligere yrkesbakgrunn fra Forsvaret og Statoil, og jobber også mot bedrifter. Skaun Knutsen er spaltist i Nordre Aker Budstikke. Du kan lese flere av hans tankevekkende innlegg her.

Mennesker i miljøet rundt en god venn av meg, sa:

Nei, du må holde deg unna ham nå for tiden. Han er skikkelig ute å kjøre. Han drikker mye alkohol, for å få sove også!

Min venn sa til meg:

Jeg fatter ikke folk som tenker slik. Det er jo akkurat nå, nå som alt er for jævlig, at han trenger hjelp!

Jeg har selv erfart i faser av livet hvor jeg har trengt støtte, og så har mennesker jeg trodde var mine venner blitt borte. På denne måten har jeg erfart hvem som er mine venner og hvem som antakelig aldri var det.

Jeg har i krevende livssituasjoner også blitt positivt overrasket over hvem som har hatt støtte å gi. Jeg legger også merke til at jeg, som medmenneske, har hjulpet og støttet mange som ikke gir noe tilbake.

Nå er jeg en profesjonell hjelper og får lønn for å hjelpe. De jeg hjelper i slike sammenhenger skal selvfølgelig, og absolutt, ikke gi noe tilbake. For øvrig mener jeg bevissthet omkring balanse i relasjoner er en god ting. Dette innlegget handler om det å være medmenneske i miljøet man lever i.

Mitt mål er å hjelpe de som trenger det. Som for tiden er svake. Som trenger jobberfaring. De som vil opp og frem. De som for tiden er under angrep, de som blir mobbet eller plaget på noe vis. De som er syke.

Det å hjelpe noen som trenger det, på jobb for eksempel, selv om det har innebærer å utfordre ledelse. I noen saker så har jeg hjulpet kolleger som har vært under angrep. Jeg har aldri fått noen problemer på grunn av dette. Alle ledere med en millimeter menneskelighet i seg, vet at mennesker under angrep fortjener støtte. De ledere som tar det å støtte en person som er livredd som illojalitet, mangler forståelse etter min mening.

Så kjære medmenneske: Ikke vær en feiging, vær et medmenneske og hjelp de som trenger det. Det er når en person har det vanskelig at personen trenger din hjelp. Ikke når det er medvind, sola i ryggen og kjøttkaker til middag.

LES MER FRA EGIL-ARNE: