ANNONSE

«Jeg kan feire jul, 17. mai, Eid og flere nasjonaldager, for jeg er litt av alt»

Munazza Butt holdt årets 17. mai-tale på Lilleborg skole. Foto: PRIVAT

17. MAI-TALEN: Munazza Butt er styreleder i organisasjonen Fellesskap og Respekt. 17. mai holdt hun denne talen på Lilleborg skole.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 22.05.2018 kl 10:19

ANNONSE

Hei alle sammen!

Aller først vil jeg takke FAU på Lilleborg skole som har invitert meg til å holde en 17. mai-tale! Jeg er veldig glad og føler meg beæret! Tusen takk!

Lilleborg skole er en viktig skole i bydelen, har alltid vært en viktig møteplass for barn med bakgrunn fra forskjellige verdensdeler. Samtidig ønsker jeg å gratulere dere med 120-årsjubileum.

Jeg er daglig leder for Fellesskap og Respekt. Jeg har gått på Bjølsen skole da jeg var liten og senere flyttet tilbake til bydelen etter at jeg ble gift og fikk 3 barn etterpå.

Fellesskap og Respekt handler om å styrke solidaritet i det norske samfunnet. Hensikten vår er å lage møteplasser der folk kan stå sammen mot rasisme og diskriminering av medmennesker og grupper.

Vi har arrangert antirasistisk markering hver sommer siden 2012 på Gråbeinsletta foran Sagene samfunnshus. Markeringen boner fra bydelspolitikerne og dermed kunne vi danne en forening og drive med flere aktiviteter. Vi har blitt en viktig del av lokalsamfunnet i Bydel Sagene og samarbeider med andre lokale organisasjoner og avdelinger i bydelen.

Rasisme er ikke bare globalt eller nasjonalt problem, men også lokalt. Derfor er det viktig å jobbe nedenfra og oppover i samfunnet. For en slik negativ utvikling splitter folket og samholdet i Norge, og svekker respekten vi har overfor hverandre og våre ulikheter.

Lilleborg skole. Foto: PRIVAT

Vi vil at våre barn og unge skal vokse opp i et positivt og inkluderende fellesskap, med rom for forskjeller i tro og livssyn, etnisitet og legning. Oslo er en rik by med mennesker med bakgrunn fra ulike deler av verden. Vi har et stort mangfold, der folk ønsker å leve fredelig sammen. Vi vil at våre barn leker sammen og deltar på ulike arenaer i et trygt og inkluderende fellesskap, på tvers av bakgrunn og alder.

Får barn og unge gleden av å delta i kulturelle aktiviteter, kan de aktivt delta og vise ansvar og engasjement. Det er viktig at de får styrket sin identitet, får eierskap til byen sin, til bydelen sin og at de føler seg sett og hørt.

Bydel Sagene er en bydel av innflyttere. Noen kom for 200 år siden for å få jobb i de gamle fabrikkene våre, og noen kom senere på grunn av krig eller forfølgelser. Mine foreldre kom senere på 1970-tallet. 17. mai er og har vært en viktig dag i Norge. Vi samles, skaper fellesskap og feirer grunnloven vår. Dagen er ikke en nasjonaldag for bare etnisk norske nordmenn, men også for alle vi gamle og nye landsmenn. For alle som vil velge å være den de vil være. En identitet er unik for alle. Jeg en praktiserende muslim som er norsk og pakistaner. Men du som nabo vil merke at jeg blir veldig muslim ved for eksempel ramadan og muslimske høytider. Du merker at jeg er pakistaner når jeg snakker om tikka masala og nanbrød. At jeg snakker om en cricketkamp mellom India og Pakistan. Alt dette er en del av meg. Det betyr at jeg kan feire jul, 17. mai, Eid og flere nasjonaldager, for jeg er litt av alt.

Heldigvis bor vi og lever vi i en Bydel Sagene som setter pris på mangfoldighet. Jeg er stolt over å bo i denne bydelen som har en rik historie for vandring inn og ut av bydelen som følge av industrien som ble etablert ved Akerselva. Dagen 17. mai er viktig for alle oss, men det er enda viktige for våre barn som skaper glede og fellesskap gjennom kor og tog.

Gratulerer alle sammen med 17. mai og Ramadan Mubarak. Fastemåneden for muslimer startet i dag! Ønsker dere alle en strålende feiring.

Takk for meg!

SE OGSÅ:

SE BILDER FRA 17. MAI-FEIRINGEN!

Hurraropet til Nordpolen skole: – Alle barn er forskjellig, det feirer vi med smell i!

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!