ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis
Seksjonsheader

– Nå må vi bruke de ekstra store sagenehjertene våre

Nestleder av Sagene bydelsutvalg, Jørgen Foss (Ap) Foto: Janina Lauritsen

KOMMENTAR: «Vanligvis omgås vi mange hundre mennesker hver dag, og plutselig er det deg og bildene på veggen. Det merkes.»

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 18.03.2020 kl 14:50

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

Vi som bor i bydel Sagene er utrolig heldige. Vi bor midt i byen, med strøksgater, fine parker, et rikelig kulturliv, gode lokale butikker på hvert et hjørne og fantastiske folk med store hjerter som banker for hverandre og oss som bor på Sagene, Ila, Sandaker og Torshov.

Men nå er vi inne i en tid hvor vi trenger at hjertene slår litt ekstra. Noen er redde, andre er frustrerte, barn kjeder seg, eldre kan føle seg utrygge, og folk som driver lokalt næringsliv frykter for levebrødet sitt, for å nevne noe. Virusutbruddet har satt en demper på den ellers så levende bydelen vår.

Nå har jeg som nestleder i bydel Sagene en bønn til oss alle. Vi må vi ta vare på hverandre og hjelpe hverandre i denne tiden. Det klarer vi!

Det er fantastisk å se i sosiale medier hvordan folk tilbyr å hjelpe hverandre. Om det er å handle for naboen, eller lufte hunden til noen som ikke kan gå ut nå. Eller om det er å være en digital venn for noen som føler seg litt alene i denne tiden. For det er lov å føle seg litt alene i denne tiden. Jeg gjør det, og det skal ikke være flaut å si til noen. Vanligvis omgås vi mange hundre mennesker hver dag, og plutselig er det deg og bildene på veggen. Det merkes.

La oss ikke glemme alle de eldre som ikke er i sosiale medier. De som pleide å møtes på biblioteket som nå er stengt, eller alle de som møttes for sosialt liv på en av bydelens vannhull. Nå er det ekstra lov til å ta en telefon. Vi skal også huske at det ikke er forbudt å gå ut for å få frisk luft i denne tiden. Det er sunt for kropp og hode og ta en spasertur i disse tider. Men unngå kontakt med folk og følg anbefalingene fra Folkehelseinstituttet.

ANNONSE

Så har vi alle de fine sagenefolka som driver det lokale næringslivet, som nå er inne i en tøff periode. Alt fra serveringssteder, butikker og andre som gjør Sagene til den fine bydelen vi er. La oss klare å komme oss igjennom denne situasjonen sammen. Jeg skjønner at det er tøft, og at mange ikke kommer igjennom denne tiden uten permitteringer og andre ting som smerter.

Men nå håper jeg at alle kan bidra til å gjøre denne tiden litt mindre smertefull. Er du gårdeier med en kafé i første som du ser at sliter? Kan du avse noen måneder med leieinntekter for å holde liv i kafeen? Så må vi sagenefolk nå bruke det lokale næringslivet mer enn noen gang. Både nå, og etter krisen vi står midt oppe i. Sammen skal vi klare å komme igjennom dette. Vi må hjelpe hverandre, bruke hjertene våre og tenke lokalt. Jeg heier på alle de flotte og fine sagenehjertene som banker i og rundt blokkene våre.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE