Sagene Avis
Seksjonsheader

– Nå må vi bruke de ekstra store sagenehjertene våre

Nestleder av Sagene bydelsutvalg, Jørgen Foss (Ap) Foto: Janina Lauritsen

KOMMENTAR: «Vanligvis omgås vi mange hundre mennesker hver dag, og plutselig er det deg og bildene på veggen. Det merkes.»

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 18.03.2020 kl 14:50

Vi som bor i bydel Sagene er utrolig heldige. Vi bor midt i byen, med strøksgater, fine parker, et rikelig kulturliv, gode lokale butikker på hvert et hjørne og fantastiske folk med store hjerter som banker for hverandre og oss som bor på Sagene, Ila, Sandaker og Torshov.

Men nå er vi inne i en tid hvor vi trenger at hjertene slår litt ekstra. Noen er redde, andre er frustrerte, barn kjeder seg, eldre kan føle seg utrygge, og folk som driver lokalt næringsliv frykter for levebrødet sitt, for å nevne noe. Virusutbruddet har satt en demper på den ellers så levende bydelen vår.

Nå har jeg som nestleder i bydel Sagene en bønn til oss alle. Vi må vi ta vare på hverandre og hjelpe hverandre i denne tiden. Det klarer vi!

Det er fantastisk å se i sosiale medier hvordan folk tilbyr å hjelpe hverandre. Om det er å handle for naboen, eller lufte hunden til noen som ikke kan gå ut nå. Eller om det er å være en digital venn for noen som føler seg litt alene i denne tiden. For det er lov å føle seg litt alene i denne tiden. Jeg gjør det, og det skal ikke være flaut å si til noen. Vanligvis omgås vi mange hundre mennesker hver dag, og plutselig er det deg og bildene på veggen. Det merkes.

La oss ikke glemme alle de eldre som ikke er i sosiale medier. De som pleide å møtes på biblioteket som nå er stengt, eller alle de som møttes for sosialt liv på en av bydelens vannhull. Nå er det ekstra lov til å ta en telefon. Vi skal også huske at det ikke er forbudt å gå ut for å få frisk luft i denne tiden. Det er sunt for kropp og hode og ta en spasertur i disse tider. Men unngå kontakt med folk og følg anbefalingene fra Folkehelseinstituttet.


Så har vi alle de fine sagenefolka som driver det lokale næringslivet, som nå er inne i en tøff periode. Alt fra serveringssteder, butikker og andre som gjør Sagene til den fine bydelen vi er. La oss klare å komme oss igjennom denne situasjonen sammen. Jeg skjønner at det er tøft, og at mange ikke kommer igjennom denne tiden uten permitteringer og andre ting som smerter.

Men nå håper jeg at alle kan bidra til å gjøre denne tiden litt mindre smertefull. Er du gårdeier med en kafé i første som du ser at sliter? Kan du avse noen måneder med leieinntekter for å holde liv i kafeen? Så må vi sagenefolk nå bruke det lokale næringslivet mer enn noen gang. Både nå, og etter krisen vi står midt oppe i. Sammen skal vi klare å komme igjennom dette. Vi må hjelpe hverandre, bruke hjertene våre og tenke lokalt. Jeg heier på alle de flotte og fine sagenehjertene som banker i og rundt blokkene våre.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...