ANNONSE

Oslofolk en varm sommerdag

En varm sommerdag Foto: Janina Lauritsen

«Det er ganske stille ganske lenge... Helt til de kommer leende opp på fortauet igjen»

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

ANNONSE

Dette er en skildring av folk i Bydel Sagene en varm sommerdag, skrevet av Irene Sanda Jenssen.

Rundt klokken 05.40 om morgenen:

Jeg sitter på balkongen, og et ungt par kommer gående nedover gata. De diskuterer, hever stemmene litt. De stopper, og han drar i armen hennes, hun sier ganske høyt: "Slutt!" De forsvinner ned mot Akerselva, jeg prøver å se om hun blir dratt, men ser ikke på grunn av et stort tre utenfor balkongen.

Jeg prøver å høre hva som skjer, men det blir stille. "Håper han ikke drukner henne", tenker jeg, og vurderer å ringe politiet. Det er ganske stille ganske lenge... Helt til de kommer leende opp på fortauet igjen. Jaja..."Det er sommer, det er varmt om natten..."

Midt på dagen, på Espresso House:

En fyr med tykke, svarte sko og svarte sokker synes nok at det er litt varmt i 30°C, så han velger å ta av seg de tykke skoene og hvile (sannsynligvis) svette sokkeføtter oppå trebordet, ved siden av kaffekoppen.

Rundt klokken 20.00, utenfor Grisen på Torshov:

Ei jente har hender og armer fulle av handleposer og noen store plater av et eller annet slag. Hun strever med å få med seg alt, og en fin fyr som sitter på uteserveringen spretter opp og spør om hun trenger hjelp. Han tar noen av posene hennes, og sammen går de leende inn i oppgangen hennes.

Jeg liker å tro at det blir de to, og at de kan fortelle barna sine at det var slik de møtte hverandre.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!