ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis
Seksjonsheader

«Svette uten blod og tårer på Voldsløkka»

Foto: Privat

KOMMENTAR: - Scenen minnet oss om vognborgene som James Fenimore Cooper & co. skrev om i barndommens indianerbøker.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 22.08.2018 kl 12:34

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

Vi har vært på konsert her, vi har løpt stafett på grusveien rundt løkka, og vi har sett Rosenborg med John Carew i spissen slå Skeid 7-1 på Løkkas centercourt. Men det vi ble vitne til under spaserturen i dag gjennom Nordre Akers kanskje aller grønneste lunge, fikk oss likevel til å sperre øynene ekstra opp.

Mellom grantrærne i hjørnet opp mot Tåsenveien var et 20-talls barnevogner stilt opp i ring. Scenen minnet oss om vognborgene som James Fenimore Cooper & co. skrev om i barndommens indianerbøker. På pledd inne mellom vognene, smårollinger i 5-6-7 kilosklassen, propert antrukket i sparkebukse og med en lyddempende smokk i munnen.

På gresset ved siden av, mødrene, pesende og svettende, underveis i en styrketreningssekvens. Og de som ikke drev med øvelser på matta løp rundt i ei godt merka rundløype i nærheten. Slik driver de på med vekselvis løping, vekselvis styrketrening en hel time i strekk; forklarer treneren André Bratli. Da vi frekt drister oss til å antyde at dette minner oss om tiurleik, avfeier han det med et smil. Dette er beinhard og tilpassa trening for å få mødrekropper i gang igjen etter en fødsel.

En gang i uka møter han gjengen her på Voldsløkka. Blandinga av løpetrening og styrkeøvelser gjør susen, ifølge Bratli. Samme prosedyre tilbys for øvrig på flere steder i byen. «Active Boot Camp» kaller han det, er ikke gratis; deltagerne betaler en viss sum for en 10-ukers periode.

Og at denne timen så ut til å bekomme de nybakte mødrene vel fikk vi bevis for da vi spurte om å få ta noen bilder. Det var ikke nei i damenes munn. Det ble smilt og smilt. Og Voldsløkka smilte tilbake.

ANNONSE

Heter det ikke men sana in corpore sano, en sunn sjel i et sunt legeme?

Foto: Privat

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE