ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis
Seksjonsheader
Seksjonsheader

«Kjære politikere, husk oss unge når dere skal bestemme veien videre»

Foto: Privat

KOMMENTAR: «Vi blir skremt av forskjellene mellom våre to bydeler. I fremtiden vil vi minske forskjellene mellom Sagene og Nordre Aker, men for å få til dette må de unges stemmer bli hørt av dem som skal styre byen de neste fire årene.»

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 08.03.2019 kl 16:21

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

Til alle politikere

Vi er tre ungdommer som bor i to forskjellige bydeler. Ved første øyekast er det ikke store forskjeller mellom våre to bydeler - Nordre Aker og Sagene.

Vi hører ofte om skillet mellom vestkanten og østkanten, men det er få som legger merke til forskjellene mellom våre to bydeler. Nordre Aker er dominert av store hus, flotte idrettsanlegg og skoler som scorer høyt på nasjonale prøver. Samtidig har Sagene flest kommunale leiligheter i byen, økende barnefattigdom og voksende gjengkriminalitet.

Vi mener ikke at Sagene er en dårlig bydel å vokse opp i, men den dystre sannheten er at barn og unge i Nordre Aker er mye mer privilegerte enn dem i bydel Sagene. Dette er til tross for at ungdom i begge bydelene benytter seg av Storosenteret, Odeon kino og Nydalen T-banestasjon. Mange av de privilegerte ungdommene i Nordre Aker kjører gjennom Sagene på vei hjem fra byen. På disse stedene krysses våre veier nærmest hver dag. På et par stopp med 54-bussen synker levealderen med nesten ti år og gjennomsnittsinntekten dropper dramatisk. På grensen mellom våre to bydeler ligger en av Oslos mest populære skoler, men tall viser at det er elever fra Nordre Aker som utgjør den største andelen på en av de vanskeligste videregående skolene å komme inn på, nemlig Nydalen.

Vi meldte oss alle inn i AUF fordi vi ville utgjøre en forskjell i unges liv. Som en ny generasjon unge i en mer mangfoldig og voksende by vil vi likevel fokusere på fremtiden og ikke fortiden. Vi blir skremt av forskjellene mellom våre to bydeler. I fremtiden vil vi minske forskjellene mellom Sagene og Nordre Aker, men for å få til dette må de unges stemmer bli hørt av dem som skal styre byen de neste fire årene. For oss handler det om å anerkjenne at sosiale forskjeller mellom fattig og rik er den største utfordringen vår by står ovenfor.

ANNONSE

I høst er det lokalvalg og det skal bli valgt et nytt bystyre og nye bydelsutvalg. Vi ber alle politikere i tiden som kommer om å huske oss unge når dere utvikler politikken dere skal gå til valg på. Et lite kutt i budsjettet i år vil ramme vår velferd og velvære i fremtiden. En
underdrivelse av forskjellene mellom fattig og rik vil føre til større forskjeller. Men en vilje til å løse dagens utfordring vil ha noe å si for oss som skal ta bydeler som Sagene og Nordre Aker videre. Så kjære politikere, husk oss unge når dere skal bestemme veien videre.

Astrid Claussen (15), leder av Nordre Aker AUF
Margret Fridiksdottir (18), leder av Sagene AUF
Fawzi Warsame (20), nestleder i AUF i Oslo

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE