Sagene Avis

Sagene Avis

– Nei til nedbygging av Akerselva

Bydelsutvalgsleder Helge Stoltenberg (Ap) Foto: Karl Andreas Kjelstrup (arkivfoto)

«Vi trenger ikke politikere som lar seg blende av glinsende papir og lovnader fra utbyggere om hvor fantastisk ting skal bli.»

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

I 2019 er Oslo Europeisk miljøhovedstad, og et av de flotteste stedene vi kan vise fram er Akerselva. Ordfører Carl Jeppesen sa for litt over 100 år siden om Akerselvas utseende «Fra at være en hæslig rynke i byens ansigt maatte forvandles til et smilebaand.» Og det har det jammen meg blitt!

Akerselva er kanskje noe av det vi kan være aller stoltest av i byen vår. Og vi som bor i Sagene og Nordre Aker – ja, vi er spesielt glade i elva der den faktisk renner gjennom bydelene våre fra nord til sør nettopp som et smilebånd.

Men dessverre ser vi at elva er truet. Utbyggere ønsker å bygge tettere, høyere og nærmere Akerselva. Ja, noen ganger føles det som om utbyggere helst skulle ha satt sitt bygg midt i elva. Her tenkes det kun på penger og profitt og ikke på hva som er best for folk. Men det er kanskje en utbyggers oppgave å tenke profitt, men det kan ikke være politikernes oppgave å gjøre det samme. Når det kommer til Akerselva så trenger vi modige politikere som tør å si nei. Vi trenger ikke politikere som lar seg blende av glinsende papir og lovnader fra utbyggere om hvor fantastisk ting skal bli. Nei, vi trenger politikere som setter krav og som tør å stå opp mot utbyggere.

På Gullhaug torg i Nydalen planlegger Avantor å oppføre to bygg. Det høyeste skal bli hele 70 meter. Planen er i strid med Kommuneplanens bestemmelser for høyder, og den er i strid med byggeforbudssonen på 20 meter fra Akerselvas bredder. Dette bygget, som vil stå seks meter over den 12 meter brede kulverten, vil gjøre det umulig å gjenåpne Akerselva. Dette er i strid med målsetningen om å gjenåpne lukkede elver og bekker. Likevel har Plan- og bygningsetaten akseptert disse planene. Det er nesten ikke til å tro og ikke minst veldig skuffende.

Nå ligger planen til behandling hos byutviklingsbyråden. Jeg forventer at byutviklingsbyråden er en modig politiker, en politiker som ikke lar seg blende av storstilte planer på glinsende papir. Jeg forventer at byråden sier nei til disse gigantplanene og setter Akerselva først.

Jeg er enig med Oslo Elveforum og Miljøforeningen Akerselvas Venner som har gått sterkt ut mot Avantors planer. De trur med å lenke seg fast den dagen byggingen av dette enorme bygget starter. Og jeg lover at jeg skal være med i den lenkegjengen!

Helge Stoltenberg (Ap), bydelsutvalgsleder i Bydel Sagene

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...