Sagene Avis
Seksjonsheader

– Mestring handler ikke om å tåle

Foto: Sondrekv/Wikimedia Commons

– Noen skal mestre familieferie sammen med mennesker de ikke trives med, andre skulle ønske de hadde en familie å dra på påsketur med. Noen blir fulle og lager det årlige påskedramaet.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Dette innlegget ble først publisert i påsken for et par år siden, men vi henter det frem igjen for nye påskelesere.

Med mestring mener jeg smart og aktiv håndtering av utfordringer, slik at de ikke lenger blir noe som må mestres eller tåles.

Med mestring mener jeg ikke ideen om å tåle det man ikke tåler.

For eksempel er jeg veldig for å arbeide målrettet med smarte arbeidsprosesser, slik at man får mer tid til lunsj, søvn og andre nødvendige menneskelige behov, som også å være ute i dagslys.

Noen ganger vil mestring handle om å påvirke sin situasjon, slik at man får det så godt det er mulig. Det er jo slik at det ikke er mulig å ha det bedre enn så godt det er mulig.


Jeg har heller aldri møtt noen som har gjort noe bedre enn så godt de kan. Gjør så godt du kan, for å ha det så godt som mulig. Det holder.

Nå er det påske. Den ene og den andre skal mestre familieferie sammen med mennesker de for lengst vet at de ikke trives sammen med. Det er fordi at bindingene gjør at man ikke føler seg fri til å gjøre det man vil i påsken.

Andre skulle ønske de hadde en familie å dra på påsketur sammen med og et sted å dra til, mens andre igjen bare har det lett og hyggelig med tradisjoner og egg til frokost ikledd den riktige strikkekoften for anledningen.

Noen skal drikke seg fulle og lage sitt årlige påskedrama.

Vi har det forskjellig i påsken, det er sikkert og visst. Sånn er jo livet generelt sett også, vi har det forskjellig.


Man får gjøre det beste eller det verste ut av det. Det er jo den enkeltes frie valg.

Gjør så godt du kan, for å ha det så godt som mulig.

Egil-Arne Skaun Knutsen
Psykolog og blogger

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...