ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Utenriksministeren hos Raade: – Svelene er ekstremt gode!

Joachim Raade tok i mot Ine Eriksen Søreide og Nikolai Astrup. Foto: Marte Ziolkowski/Utlånt

Utenriksminister Ine Eriksen Søreide og kommunalminister Nikolai Astrup la lunsjen til Raades Hagekafé da de mandag var på tettpakket turné gjennom hele byen.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 24.08.2021 kl 19:44

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

SAGENE: – Det var utrolig stort å få besøk, ikke av bare én minister, men to! Og det er ekstra stas at Ine Eriksen Søreide kom, siden hun er den første kvinnelige utenriksministeren.

Det sier Joachim Raade, etter at han mandag hadde besøk av utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) og kommunal- og moderniseringsminister Nikolai Astrup (H). De to var på en «miniturné», der de i løpet av dagen besøkte alle bydelene.

– Vi skal til alle 15 bydeler og se på prosjekter som er viktige for regjeringens politikk, og snakke litt om hvorfor det er viktig for Oslo at Høyre får fire nye år. Vi har sett på store kollektivprosjekter som er på gang, som Fornebubanen. Vi har besøkt en privat barnehage som er rangert som nummer én av bydelens foreldre og lært mer om hva de gjør, og påpekt viktigheten av mangfold og valgfrihet i barnehagetilbudet. Vi trenger også de frivillige og private aktørene til å drive barnehager, sa Astrup til Sagene Avis da duoen hadde miljø på dagsorden ved å besøke bikubene på taket av BI i Nydalen.

Deretter sto Joachim Raade og Raades Hagekafé i bydel Sagene på programmet.

Joachim Raade inviterte statsrådene inn i hagen. Foto: Marte Ziolkowski/Utlånt

ANNONSE

Berømte sveler

Utenriksministeren og Joachim Raade har også møttes tidligere, i forbindelse med et annet arrangement, så hun var ikke ukjent med de berømte svelene fra Raades Hagekafé.

– De er ekstremt gode! De er veldig, veldig gode. Han har et pågangsmot og en skaperkraft som er helt utrolig, sier Eriksen Søreide, og legger til:

– Og det er fantastisk å høre om at huset hvor han driver hagekafeen har vært familiens hjem og bolig i generasjoner bakover. Han har som alle andre hatt tøffe tider gjennom koronaen, selvfølgelig, men stedet er jo kjempepopulært.

SYV GENERASJONER: Joachim Raade er sjette generasjon i familien som bor i huset. Foto: Janina Lauritsen

Hun mener Raades kunnskap kan komme flere til gode.

ANNONSE

– Han bidrar åpenbart i lokalmiljøet, men han har også mye å lære andre gründere og andre som ha lyst til å starte opp, sier hun.

Historien

Raade bekrefter at utenriksministeren og ham deler interessen for historie. En måte å formidle den på er gjennom å dele ut «bingolapper» sammen med de nystekte svelene, hvor han så serverer litt historie fra årstallet som står på lappen, forklarer han.

– Det er sånne ting som gjør at folk lærer.

Hagekafé-gründeren, som åpnet allerede i 2013, syntes det er veldig stort med statsrådsbesøket, midt i valgkampen.

– Det var et veldig hyggelig møte, de stortrivdes. De sa dette var høydepunktet på turen. Og de syns svelene mine var utrolig gode.

ANNONSE

Han fikk også fortalt om sitt ønske om å kunne ha Raades Hagekafé åpent flere dager i uken og han viste frem bilder av utsalget i det gamle vernede, røde pumpehuset utenfor Bjølsenhallen.

Her får man kjøpt sveler på Bjølsen. Lokalet er en nedlagt bensinstasjon. Foto: Joachim Raade

– De var oppriktig interessert i stedet.

Raade fikk også diskutert byggesøknader med kommunalministeren:

– Det er for dyrt og behandlingen burde gå raskere, mener Raade.

ANNONSE

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Sagene Avis. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE