Sagene Avis

Så mange vaksiner er satt i bydelen nå:

– Minner om viktigheten av dose 2

Mandag 20. september kan alle fra 12 år og oppover komme på drop-in. Foto: Torstein Bøe / NTB (Illustrasjonsfoto)

Fra mandag 20. september kan alle over 12 år møte til drop-in-vaksinering i Bjølsenhallen.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

BYDEL SAGENE: Per torsdag 16. september er det satt ca 56.200 vaksinedoser ved bydel Sagenes vaksinasjonssenter.

Her er oversikten over vaksineringen av de ulike aldersgruppene i bydel Sagene:

Foto: Bydel Sagene

Drop-in for alle over 12 år

Fra mandag 20. september kan alle over 12 år møte til drop-in-vaksinering i Bjølsenhallen. Dette gjelder både dose 1 og dose 2.

Dette gjelder de ulike ungdomsgruppene

Hvis ditt barn er under 16 år må du samtykke til at barnet skal få koronavaksinen ved å fylle ut et eget samtykkeskjema, skriver bydelen.


Har barnet ditt hatt korona trenger hun/han ikke vaksine.

16-17-åringer (født i årskullene 2004 og 2005):

– Dersom du ikke har fått vaksine ta kontakt med bydelen, eller kom innom Bjølsenhallen. Husk at minimumsintervall mellom dosene er 8 uker.

Over 18 år:

– Dersom du ikke har fått vaksine ta kontakt med bydelen, eller kom innom Bjølsenhallen. Husk at minimumsintervall mellom dosene er 4 uker.


Drop-in-vaksinering med dose 3 for personer med alvorlig svekket immunforsvar:

– Husk å ta med dokumentasjon som viser at du er i målgruppen. Intervallet mellom 2. og 3. dose skal være minimum 4 uker. Du finner mer informasjon om hva som gjelder deg, på FHIs nettside.

Bydelen skriver at time for koronavaksinering kan fremskyndes til en ledig time ved å klikke på denne lenken og velge «Flytte time».

Du kan kontakte vaksinesenteret på telefon 404 11 565 om du ikke får til å endre timen via internett.

– Du trenger to doser

Bydelen minner på sin Facebook-side om viktigheten av å ta to vaksinedoser, ved å dele Folkehelseinstituttets innlegg.


– Du trenger to doser med koronavaksine for å få best mulig beskyttelse. Det er fordi dose to gir voksne en betydelig kraftigere immunrespons enn det vi får etter kun én dose. Det øker også sannsynligheten for at det dannes hukommelsesceller som kan gi langvarig beskyttelse mot covid-19, skriver Folkehelseinstituttet.

Intervallet mellom dosene kan variere fra 3-12 uker, men nå har kommunene tilgang på såpass mange vaksinedoser at de fleste blir tilbudt korte intervaller.

Å ha gjennomgått en smittsom sykdom vil ofte gi en viss beskyttelse (immunitet) mot å få sykdommen på nytt, men noen sykdommer kan hos enkelte gi så kraftig betennelsesreaksjon i kroppen at det blir farlig. Noen blir livstruende syke og dør, eller får alvorlige følgetilstander, skriver de videre.

– Når vi vaksinerer, får kroppen noe å trene seg på som likner på sykdomsviruset, uten at du får selve sykdommen. Immunforsvaret blir stimulert slik at kroppen lærer seg å kjenne igjen og bekjempe viruset. Vaksinen forsvinner raskt ut av kroppen. De første dagene vil mange merke ubehagelige, men ufarlige bivirkninger.

Du kan lese hele innlegget på Facebook.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...