Sagene Avis

Mistenker mutert virus i bydel Sagene

Det mistenkes en mutert virusvariant i bydelen, etter smitteutbruddet denne uka. Foto: Karl Andreas Kjelstrup (Illustrasjonsfoto)

Det ble en stor økning i antall nye smittetilfeller i bydelen denne uka. Smittesporingsarbeidet er krevende, men direktøren sier bydelen har kontroll.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 12.02.2021 kl 13:43

BYDEL SAGENE: Torsdag 11. februar skrev Sagene Avis at antall nye registrerte smittetilfeller i bydel Sagene ble seksdoblet over natta. Onsdag 10. februar ble det registrert 29 nye smittetilfeller i bydelen, og tirsdag var det kun fem registrerte nye tilfeller.

Sagene Avis skrev onsdag også om et utbrudd i bydelens hjemmetjeneste, hvor åtte ansatte hadde testet positivt, og vi spurte bydelsdirektør Morten Sanden om økningen i smitte hadde en sammenheng med enda flere smittede i tjenesten, eller om det var snakk om et helt nytt utbrudd:

– Bydelen hadde i går et stort antall registrerte smittede. I tillegg til hjemmetjenesten så er det smittetilfeller i tre barnehager og ved to av skolene i bydelen. Vi jobber nå med kartlegging av smitteveier for alle indekser, men har foreløpig ikke kunnet påvise sammenhenger som tyder på at dette handler om et større utbrudd, sa Sanden på torsdag.

Bydelen er varslet om mulig mutert virus

Fredag sier Sanden at Bydel Sagene er varslet om at det er smittetilfelle i bydelen med mulig mutert virusvariant.


Bydelsdirektøren utdyper:

– I Oslo kjører OUS en screening i analysen av prøver som viser om prøvene er såkalt «mulig mutert virusvariant». Sekvensering gjøres så av FHI som bekrefter eller avkrefter funn fra nevnte screening.

Videre sier han at smittesporingsarbeidet i bydelen er omfattende og krevende, men de har kontroll.

– Er noen av bydelens tjenester spesielt påvirket nå?

– Hjemmetjenesten er påvirket av utbruddet i tjenesten, noe som blant annet har medført at personell er omdisponert fra andre tjenester. Brukere av hjemmetjenesten mottar tildelte tjenester, sier Sanden.

Så mange er smittet nå

Torsdag 11. februar ble det registrert 10 nye smittetilfeller i bydelen. De siste 14 dagene er det registrert totalt 95 tilfeller, noe som fører smittetrykket til 210,7 per 100.000 innbyggere. Sagene er nå bydelen med det tredje høyeste smittetrykket i Oslo.

Her er oversikten over antall nye smittede tilfeller i bydelen de siste 14 dagene:

Foto: Oslo kommune

Her er antall smittede per aldersgruppe:


Foto: Oslo kommune

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...