ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Mistenker mutert virus i bydel Sagene

Det mistenkes en mutert virusvariant i bydelen, etter smitteutbruddet denne uka. Foto: Karl Andreas Kjelstrup (Illustrasjonsfoto)

Det ble en stor økning i antall nye smittetilfeller i bydelen denne uka. Smittesporingsarbeidet er krevende, men direktøren sier bydelen har kontroll.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 12.02.2021 kl 13:43

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

BYDEL SAGENE: Torsdag 11. februar skrev Sagene Avis at antall nye registrerte smittetilfeller i bydel Sagene ble seksdoblet over natta. Onsdag 10. februar ble det registrert 29 nye smittetilfeller i bydelen, og tirsdag var det kun fem registrerte nye tilfeller.

Sagene Avis skrev onsdag også om et utbrudd i bydelens hjemmetjeneste, hvor åtte ansatte hadde testet positivt, og vi spurte bydelsdirektør Morten Sanden om økningen i smitte hadde en sammenheng med enda flere smittede i tjenesten, eller om det var snakk om et helt nytt utbrudd:

– Bydelen hadde i går et stort antall registrerte smittede. I tillegg til hjemmetjenesten så er det smittetilfeller i tre barnehager og ved to av skolene i bydelen. Vi jobber nå med kartlegging av smitteveier for alle indekser, men har foreløpig ikke kunnet påvise sammenhenger som tyder på at dette handler om et større utbrudd, sa Sanden på torsdag.

Bydelen er varslet om mulig mutert virus

Fredag sier Sanden at Bydel Sagene er varslet om at det er smittetilfelle i bydelen med mulig mutert virusvariant.

ANNONSE

Bydelsdirektøren utdyper:

– I Oslo kjører OUS en screening i analysen av prøver som viser om prøvene er såkalt «mulig mutert virusvariant». Sekvensering gjøres så av FHI som bekrefter eller avkrefter funn fra nevnte screening.

Videre sier han at smittesporingsarbeidet i bydelen er omfattende og krevende, men de har kontroll.

– Er noen av bydelens tjenester spesielt påvirket nå?

– Hjemmetjenesten er påvirket av utbruddet i tjenesten, noe som blant annet har medført at personell er omdisponert fra andre tjenester. Brukere av hjemmetjenesten mottar tildelte tjenester, sier Sanden.

ANNONSE

Så mange er smittet nå

Torsdag 11. februar ble det registrert 10 nye smittetilfeller i bydelen. De siste 14 dagene er det registrert totalt 95 tilfeller, noe som fører smittetrykket til 210,7 per 100.000 innbyggere. Sagene er nå bydelen med det tredje høyeste smittetrykket i Oslo.

Her er oversikten over antall nye smittede tilfeller i bydelen de siste 14 dagene:

Foto: Oslo kommune

Her er antall smittede per aldersgruppe:

ANNONSE

Foto: Oslo kommune

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE