Mistet kontakten med egne barnebarn - laget forening for å styrke barns rett til besteforeldre

Besteforeldre: Synnøve og Odd Egil Engeset har opprettet interesseorganisasjonen Barns rett til besteforeldre, og ønsker en endring i norsk barnelov. Foto: PRIVAT

– Vi får mange meldinger fra personer i hele Norge. Hva i all verden er det som skjer? spør paret bak interesseorganisasjonen Barns rett til besteforeldre.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 08.09.2017 kl 15:25

TORSHOV: Den 10. mai i år startet ekteparet Synnøve og Odd Egil Engeset Facebook-siden Barnas rett til besteforeldre. Interessen tok av og de har nå etablert en interesseorganisasjon med samme navn.

– Våre barnebarn har ikke hatt kontakt med oss de siste seks årene av uforståelige grunner. Vi var nære omsorgspersoner i mer enn åtte år, og over natten opphørte all kontakt uten grunn, skriver de på Facebook-siden.

Innlegget: Når det uforståelige forblir uforståelig, hvor besteforeldrene forteller sin personlige historie, har i skrivende stund blitt lest nesten 27.000 ganger, fått 1300 likerklikk og blitt delt 375 ganger.

Massiv respons

Etter å ha valgt å være åpen om sin historie, forteller Engeset om en enorm respons.

– Først tenkte vi at dette ikke gjalt så mange, men etter at vi var åpne om vår historie kom det så mange til oss med samme problem. Vi tenkte: hva i all verden er det som skjer? Noe må rett og slett gjøres med dette samfunnsproblemet.

Derfor opprettet paret Facebook-siden og lagde en interesseorganisasjon for å få budskapet ut til myndighetene. Nå sitter Engeset og svarer på henvendelser daglig.

– Vi får mange meldinger fra personer i hele Norge, og vi sitter til langt på natt og besvarer lange fortvilte historier.

Ønsker lovendring

Paret, som bor på Torshov og også i London, viser til flere europeiske land som har lovgivning som sikrer barns rettighet til samvær med sine besteforeldre, for eksempel Frankrike, England og Nederland.

– Så hvorfor i allverden har vi det ikke her i Norge? Dette er noe som rett og slett må gjøres noe med. Det er mange barn som har det vondt, og vi har fått høre om så mange tragiske tilfeller, sier Engeset, som understreker at det er først og fremst barna de tenker på.

LES OGSÅ:

– Jeg håper flere skoler lærer av Nordpolen og Bydel Sagene

Hanna forteller om en skikkelig skatt av en Sagenetur

Nå har naboene og HvaSkjer hatt møte

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...