ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Mener Rødt har mistillit til bydelen:

– Blir forbanna når noen lyver til ungdommen og holder dem for narr

UNG MEDIA: Jørgen Foss (Ap) sier det ikke ligger noen forslag på bordet om å legge ned kulturhuset for ungdom, Ung Media. Foto: Karl Andreas Kjelstrup (arkivfoto)

– Det er provoserende at Rødt driver med soloutspill, alle partiene og administrasjonen er opptatt av at ungdommene skal ha det bra, sier bydelsutvalgsleder Almaz Asfaha (MDG) etter Rødts uttalelser om nedleggelse av Ung Media.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 12.02.2020 kl 13:21

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

TORSHOV/BJØLSEN: Rødt har reagert på at politikerne ikke er involvert i diskusjoner om ungdomssatsingen i Bydel Sagene.

– Jeg blir veldig overrasket over å høre at Ung Media planlegges slått sammen med UngMetro. Det er to veldig forskjellige tilbud og det er vanskelig å se for seg at tilbudet som har vært, opprettholdes. UngMetro har mindre kapasitet enn Ung Media, og hvis det stemmer at tre stillinger kuttes, kan jeg ikke skjønne annet enn at tilbudet til ungdom blir mye dårligere, sa Kvamme tidligere til Sagene Avis.

Sinnet til Ung Media-bruker Elin Thommessen (18) begynte å koke over, da hun fikk beskjed om at tre ansatte ved ungdomskulturhuset må slutte, og at Ung Media kanskje skal slås sammen med UngMetro.

«Og da spør jeg meg: Hvordan er det mulig?» skrev hun i innlegget, som kan leses i sin helhet her

Her kan du lese bydelsadministrasjonens svar, som sier det ikke er fattet noen beslutning om ungdomstiltakene, men at det har vært interne diskusjoner om å forbedre tilbudene.

ANNONSE

– Det ligger ingen forslag på bordet

– Det finnes ingen forslag på bordet om at noen ungdomstiltak i bydel Sagene skal legges ned! Ingen ungdom i bydel Sagene skal måtte gå rundt og føle seg utrygge for at deres møteplass skal legges ned. Det er ingen konkrete forslag som ligger på bordet, og hverken administrasjon eller flertall i bydelsutvalget ønsker å tilby et dårligere ungdomstilbud, sier nestleder i Sagene bydelsutvalg Jørgen Foss (Ap).

Foss er glad for at ungdommen engasjerer seg, og samtidig er han lei seg for å høre at de er utrygge.

– Det må vi som folkevalgte ta på alvor. At enkelte ansatte som har tidsbestemte kontrakter på ulike prosjekter slutter når prosjektet er over, er dessverre naturlig. Jeg er opptatt av at man ved ungdomstiltakene skal ha stabile ansatte som kjenner ungdommen over tid. Derfor må vi jobbe for færre midlertidige stillinger.

Det at Rødt mener administrasjonen overkjører politikerne i denne saken, syns ikke Foss hører noen steder hjemme.

ANNONSE

– Tvert imot har vi som politikere bedt om at man skal se på hvordan man skal kunne tilby et enda bedre ungdomstilbud i fremtiden, med et sterkt fokus på eldre ungdom.

– Det Rødt gjør her, er å fare med løgn og usannheter som vår ungdom ikke fortjener. Selv etter at bydelsdirektøren redegjør overfor oss politikere, står de fast ved egen fantasi fremfor de fakta som ligger på bordet.

– Løgn

Jørgen Foss er født og oppvokst i bydelen, og har vært en aktiv bruker av ungdomstiltakene. Han har også ledet an fakkeltog for bevaring av viktige ungdomstiltak.

– Derfor blir jeg forbanna når noen lyver til ungdommen og holder dem for narr. I fem år var jeg leder av ungdomsrådet og engasjement for ungdommen lever i beste velgående. Jeg lover at vi skal gi ungdommen et godt ungdomstilbud på deres premisser.

Foss har nå bedt administrasjonen ha en god dialog med Sagene Ungdomsråd i utviklingen av ungdomstiltakene.

ANNONSE

– At man skal se på hvordan tilbudene skal møte morgendagen for at ungdom i dag skal få et bedre tilbud syntes jeg er glimrende. Men det er noe annet et den populistiske suppa Rødt farer med her, sier han og fortsetter:

– Ære være politikere som lytter og møter folk. Viser engasjement og tar opp saker for folket. Det er noe jeg vil være en del av. Innimellom hører jeg ting, og møter folk som er bekymra. Da er det min jobb som folkevalgt å innhente fakta og sjekke opp saken og eventuelt si klart i fra hva jeg mener, og gjøre noe med det. Her har Rødt igjen valgt å rope, før de innhenter fakta.

Politikere skal rope høyt og si ifra når noe ikke er som det skal. Det er de folkevalgtes ansvar, mener Foss.

– Men det er også vårt ansvar å holde oss til faktisk informasjon. At det pågår diskusjoner om hvordan ungdomstiltakene skal være i fremtiden, stemmer. At Ung Media er foreslått nedlagt er løgn.

– Vi skal ta ansvar for de unge

Bydelsutvalgsleder Almaz Asfaha (MDG) er også oppgitt over Rødt.

ANNONSE

– Rødt har mistillit til administrasjonen, det er urovekkende, sier hun.

BU-leder Almaz Asfaha (MDG) Foto: Karl Andreas Kjelstrup (arkivfoto)

Det at Rødt mener bydelsadministrasjonen gjør noe annet enn det politikerne har vedtatt, mener hun ødelegger det konstruktive samarbeidet om ungdommene.

– Det er provoserende at de driver med soloutspill, alle partiene og administrasjonen er opptatt av at ungdommene skal ha det bra. Det er skadelig at Rødt opptrer som de gjør, det bidrar ikke til en konstruktiv diskusjon. Jeg oppfatter dette som et politisk spill.

Bydelsutvalget er ikke ute etter å kutte i tilbudene til ungdommene, og dette politiske budskapet mener Asfaha administrasjonen har fått med seg.

– Det er viktig å ta vare på de unge i bydelen, og vi skal ta vare på dem. Rødt gjør dette mer dramatisk enn det er.

– Dårlig lønnsomhet å redusere tiltakene

Så vidt Rødt er kjent med er dette fakta: Tre ansatte ved Ung Media har ikke fått forlenget avtale og leksehjelp er ikke lenger lønnet, sier bydelsutvalgsmedlem for Rødt, Ingrid Kvamme Fredriksen.

Selv om dette ligger innenfor bydelsdirektørens mandat, mener Rødt at det her fattes politiske valg om hva som skal prioriteres i bydelen.

BU-representant for Rødt, Ingrid Kvamme Fredriksen Foto: Karl Andreas Kjelstrup (arkivfoto)

– Vi mener ungdommen kommer først blant mange behov, og at det er dårlig lønnsomhet å redusere disse tiltakene. Vi mener slike ting tidlig bør drøftes med politkerne i forkant, og vi er ikke kjent med at dette er gjort.

Hun sier Rødt har en rolle som ombudsfolk for ungdommen og resten av bydel Sagenes befolkning.

– Vi har fått henvendelser om mulig reduksjon i tilbudet fra flere hold, og ønsker derfor å ta opp dette i spørretimen i bydelsutvalgsmøtet (torsdag 13. februar, journ. anm.) Vi ønsket også gjennom Sagene Avis å gjøre folk oppmerksomme på at vi vil reise disse spørsmålene, sier Fredriksen.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE