Sagene Avis

Dette gjøres på Myraløkka nå

Mandag er arbeidene på Myraløkka godt i gang. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Arbeidet med å sikre Myraløkka mot kvikkeleireskred er godt i gang, og vil pågå de neste to månedene.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 04.10.2021 kl 14:53

MYRALØKKA: I forrige uke startet arbeidene med å sikre Myraløkka mot kvikkleireskred, og parken har begynt å se ut som en anleggsplass. Nå skal det nemlig fylles på masser for å stabilisere platået og skråningen. Da gjerdene ble satt opp i forrige uke, skrev Sagene Avis at området der massene skal fylles på blir stengt for publikum i åtte uker.

Arbeidene skal pågå frem til desember. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Dermed vil det være liten tilgang på friområdet frem til 1. desember i år. Deler av gangveiene er innenfor anleggsområdet, men det er laget alternative passeringer.

Transport av masser vil skje med store lastebiler, så sikkerheten vil bli fulgt ekstra nøye opp. Det vil også skiltes om pågående arbeid, samt en anmodning om å senke farten for myke trafikanter.

Tilgangen til Myraløkka er begrenset, men gangveiene er i hovedsak åpne. Foto: Karl Andreas Kjelstrup


Tilkjøringen av masser til Myraløkka vil ta cirka fire uker, før avsluttende arbeider med utbedring av skadet gangvei og plen, samt planting av trær, også vil ta cirka fire uker.

Det var i forbindelse med at Oslo kommune påla Myren Eiendom å gjennomføre standard grunnundersøkelser i nærområdet, at det ble avdekket leire i grunnen som ved gitte forutsetninger kan bli kvikk, altså bli til kvikkleire. Dette skjedde i forbindelse med etableringen av Den tysk-norske skolen i bygningsmassene nederst på Myraløkka ved Myrens verksted, i Sandakerveien 24 D.

Området hvor det skal fylles på masse. Det innerste skraverte feltet viser fylling på 1,5 m tykkelse. Det ytre skraverte feltet er tilpasning til eksisterende terreng, så terrengformen i parken beholdes i størst mulig grad. Foto: Myren Eiendom

– Det er risiko for kvikkleireskred i området, og det betyr at området må sikres før det kan bygges og etableres ny skole, sa avdelingsdirektør i Plan- og bygningsetaten, Harald Øvland, til Sagene Avis, i sommer.

Det er dette arbeidet som nå er i gang. Du kan lese mer om hva som gjøres og bakgrunnen til det i denne saken fra september.


Hele Myraløkka er sperret av, men det er mulig å gå rundt. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Sagene Avis. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...