Sagene Avis

Over 3500 har fått vaksinen:

Nå begynner bydelen å kalle inn nye grupper

Bydelen begynner nå å kalle inn prioriteringsgruppe 5, 6 og 7. Foto: Marit Hommedal / NTB

I løpet av denne uka vil bydelen kunne gi tilbud til alle i gruppe 4, og de begynner å kalle inn gruppe 5, 6 og 7.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

BYDEL SAGENE: Nå vaksinerer bydelen gruppe 4A og 4B.

Gruppe 4A er personer i alder 65-74 år, 4B er personer mellom 18 og 64 år med sykdommer/tilstander med høy risiko for alvorlig forløp. Se hele prioriteringslista nederst i saken.

Risikogruppe 1 har følgende sykdommer/tilstander:

 • Organtransplantasjon
 • Immunsvikt
 • Hematologisk kreftsykdom siste fem år
 • Annen aktiv kreftsykdom, pågående eller nylig avsluttet behandling mot kreft (spesielt immundempende behandling, strålebehandling mot lungene eller cellegift)
 • Nevrologiske sykdommer eller muskelsykdommer som medfører nedsatt hostekraft eller lungefunksjon (for eks. ALS, cerebral parese og Downs syndrom)
 • Kronisk nyresykdom eller betydelig nedsatt nyrefunksjon

Totalt bor det 45.089 personer i bydel Sagene, om lag 39.000 av disse er over 18 år.

Så mange doser er satt

Per 15. april er det satt 4389 vaksinedoser i bydelen. 3561 av disse er satt hos innbyggere og 728 hos kritisk helsepersonell.

Bydel Sagene informerer på sin nettside at de i løpet av denne uka vil kunne gi tilbud til alle i gruppe 4 og at de begynner å kalle inn gruppe 5, 6, og 7.

– Merk at Bydel Sagene ikke er blant bydelene som får tilleggsdoser av vaksine grunnet veldig høyt smittetrykk. Vi mottar vaksinedoser etter antall innbyggere i prioriteringsgruppen, skriver bydelen.

Mandag og tirsdag neste uke vaksinerer bydelen fortsatt med Moderna, som de fikk denne uka (uke 15). I neste uke får bydelen 180 doser av Pfizer, og vil vaksinere med denne onsdag og torsdag.

Bydelen er en del av pilotprosjekt

Oslo kommune jobber med å få på plass mulighet for elektronisk booking av timer. Bydel Sagene er i et pilotprosjekt og prøver ut dette nå.

– Enkelte vil få en SMS om å booke time elektronisk, det er en del av piloten. Så fort vi har testet dette og er ser at det fungerer på en sikker og god måte vil vi informere om dette, skriver bydelen.

De understreker også at ingen mister plassen sin i køen, uansett om de har registrert seg elektronisk eller ikke. Bydelen ringer for time.

Torsdag 15. april er totalt 1.260.088 utførte koronavaksinasjoner registrert i Norge. Av dem er 961.631 første vaksinedose, og 298.457 er andre dose. I Oslo er det per 15. april satt 125.566 vaksiner av første dose, og 34.139 av andre dose.


Prioriteringsgruppene

1. Beboere i sykehjem
2. Alder over 85 år
3. Alder 75-84 år
4. 4A: Alder 65-74 år
4B: Personer mellom 18 og 64 år med disse sykdommene/tilstandene med høy risiko for alvorlig forløp:

 • Organtransplantasjon
 • Immunsvikt
 • Hematologisk kreftsykdom siste fem år
 • Annen aktiv kreftsykdom, pågående eller nylig avsluttet behandling mot kreft (spesielt immundempende behandling, strålebehandling mot lungene eller cellegift)
 • Nevrologiske sykdommer eller muskelsykdommer som medfører nedsatt hostekraft eller lungefunksjon
 • Kronisk nyresykdom eller betydelig nedsatt nyrefunksjon
 • Annen alvorlig og/eller kronisk sykdom som ikke er nevnt i listen over kan også gi økt risiko for alvorlig sykdom og død av covid-19. Dette vurderes individuelt av lege.

5. Alder 55-64 år med disse sykdommene/tilstandene:

 • Kronisk leversykdom eller betydelig nedsatt leverfunksjon
 • Immundempende behandling ved autoimmune sykdommer
 • Diabetes
 • Kronisk lungesykdom
 • Fedme med kroppsmasseindeks (KMI på ≥ 35 kg/m2 eller høyere)
 • Demens kroniske hjerte- og karsykdommer (med unntak av høyt blodtrykk)
 • Hjerneslag
 • Annen alvorlig og/eller kronisk sykdom som ikke er nevnt i listen over kan også gi økt risiko for alvorlig sykdom og død av covid-19. Dette vurderes individuelt av lege.

6. Alder 45-54 år med de samme sykdommer eller tilstander som er listet opp i punkt 5
7. Alder 18-44 år med de samme sykdommer eller tilstander som er listet opp i punkt 5
8. Alder 55-64 år
9. Alder 45-54 år

Astma regnes som en kronisk lungesykdom blant personer som regelmessig bruker inhalasjonssteroider eller kortisontabletter. Personer som bruker hurtigvirkende anfallsmedisin av og til regnes ikke å ha en kronisk lungesykdom.

I tillegg til disse gruppene er helsepersonell prioritert, og kommunene kan sette av inntil 20 prosent av dosene til helsepersonell.

Disse vaksineres parallelt med de prioriterte gruppene nevnt ovenfor.

Kilde: Oslo kommune

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...