Sagene Avis

Irritert over ulovlig kjøring mandag. Tirsdag kom sperringen opp

Beboer Pål Ramberg har sendt avisa dette bildet fra tirsdag formiddag i Åsengata. Foto: Pål Ramberg

Oppgitte beboere fortalte om mange bilister som ga blaffen i kjøreretning og sykkelfelt, opp Åsengata. Allerede tirsdag var det satt opp sperre i sykkelfeltet.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 19.01.2021 kl 12:50

TORSHOV: Mandag omtalte Sagene Avis at bilister kjører mot kjøreretningen, og opp sykkelfeltet i Åsengata. Sykkelfeltene i Åsengata, samt enveiskjøring i den øverste delen, fra Lammers' gate helt opp til Hans Nielsen Hauges gate, kom på plass i høst.

Denne bilisten kjører ikke i sykkelfeltet, men har valgt å kjøre mot kjøreretningen. Foto: Anthony Robinson

Flere beboere Sagene Avis har vært i kontakt med forteller om ulovlig kjøring opp sykkelfeltet, men også at bilister svinger opp Åsengata mot innkjøring forbudt-skiltene.

– Dessverre er sykkelfeltet bredt nok til at biler klarer å kjøre oppover gata og det er en stor andel bilister som gjør nettopp dette hver dag. Om dette skyldes for dårlig skilting eller dårlig holdning fra bilistene vites ikke, men jeg har flere ganger opplevd at det har vært nestenulykker (front mot front) lenger opp i gata og jeg er redd for at det er bare et tidsspørsmål før vi får en alvorlig hendelse her i gata, sa beboer Anthony Robinson.


– Spesielt med tanken på alle barn i området som kanskje ikke forventer å treffe en stillegående elbil som kommer kjørende oppover gata i full fart og i feil retning.

Sperring

Bymiljøetaten svarte Sagene Avis mandag at de har fått flere henvendelser fra nabolaget, og er oppmerksomme på situasjonen.

– I første omgang kommer vi til å sette ut en fysisk hindring som ikke gjør det mulig for biler å kjøre inn der, og at det fortsatt blir mulig for syklister å passere, sa Silje Rogn Aune, prosjektleder i Bymiljøetaten.

Tirsdag rapporterer beboere at det har kommet opp en betongsperring midt i sykkelfeltet, slik bildet øverst viser. Bymiljøetaten bekrefter overfor Sagene Avis at det er de som har satt opp denne.

Skilting

Bilist i feil kjøreretning og i sykkelfelt i Åsengata på Torshov. Foto: Tiril Haga

Etter at saken ble delt mandag, skriver flere lesere at de mener skiltingen i Åsengata er uoversiktlig, og lett å misforstå.

«Til venstre ser vi tydelig «innkjøring forbudt». Pilen som peker mot høyre står jo til venstre for det som var (og fortsatt ser ut som) et kjørefelt. Et raskt øyeblikk er det lett å oppfatte det som om pilen viser at man skal holde til høyre for pilen. Hadde det stått innkjøring forbudt der også hadde man oppfattet det riktig. Sykkelfelt-skiltet er lenger inn, lavere og lite, og vanskelig å oppfatte når man kommer kjørende,» skriver én.

Da Sagene Avis mandag var i kontakt med Bymiljøetaten, opplyste de at det vil bli gjort en vurdering av nåværende skilting.


– Endring av skiltforskrifter vil ta noen flere uker, men vi håper at det akutte behovet dekkes med en fysisk hindring, sa prosjektleder Rogn Aune.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Sagene Avis. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...