ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Nå er det slutt for fritidsklubben

STENGER: Nå legges Fernanda Nissen skoles fritidsklubb ned. Her er Tyri Josephine, Eva, Aisha, Angelo og Jonas på en av klubbkveldene i 2019. Foto: Janina Lauritsen (arkivfoto)

Fernanda Nissen skoles fritidsklubb legges nå ned, etter litt over tre år med mye moro for barna etter skoletid.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

STORO: – Det er med svært tungt hjerte at vi må informere om at vi dessverre legger ned FNS Fritidsklubb, skriver driverne av fritidsklubben på Facebook.

De informerer at de stenger dørene av personlige årsaker.

– Vi er veldig stolt over hva vi har fått til med klubben, og håper alle frivillige og barna har hatt en minnerik tid med oss. Tusen tusen takk til alle som har bidratt! Det setter vi umåtelig stor pris på.
På gjensyn! skriver de videre.

Klubben, som ble drevet av foreldre og frivillige, åpnet i desember 2017. Klubben var et gratis tilbud til barneskoleelevene fra 3. klasse og oppover.

Skulle skape et godt ungdomsmiljø

Ambisjonen med fritidsklubben var å skape en arena der barna kunne treffes for å bygge gode vennskapsbånd. Initiativtaker Merete Grytten har tidligere fortalt Sagene Avis at hun mente det var viktig at barna ble kjent, slik de kunne møtes med en vennskapelig tone når de treffes på kinoen, på kjøpesenteret eller andre steder. Grytten ønsket at fritidsklubben skulle ha en forebyggende effekt med tanke på mobbing og klikkdannelse i ungdomsmiljøet.

ANNONSE

– Det er fint å bygge gode vennskap nå, så kan de møtes som ungdommer om noen år. Det er nærliggende å tro at de kan hilse på hverandre og kanskje si «takk for sist, så artig vi hadde det på fritidsklubben i forrige uke», enn at de har lyst å bølle med hverandre, sa Grytten til Sagene Avis i 2017.

I tillegg til kurs, har fritidsklubben hatt faste aktiviteter med brettspill, lego og byggesett-aktiviteter, diskotek og idrettsaktiviteter. Det er et gratis tilbud, og de får servert varm mat, sponset av Coop Extra Storo, som tilberedes av en fast og frivillig kokk.

I 2019 utvidet klubben med tilbudet «fredagschill», et mindre organisert tilbud for de eldre barna.

TURN: Barna sitter sjelden stille på Fernanda Nissen fritidsklubb. Foto: Janina Lauritsen

Ble Årets navn og ildsjel

I 2018 kåret Sagene Avis' lesere Merete Grytten til Årets navn og ildsjel. Dette var det første året Sagene Avis delte ut prisen, som senere har blitt gitt til Warsame Isse og Stein Skøyeneie.

ANNONSE

– Det er veldig hyggelig å kunne utrope Merete Grytten til Årets navn og ildsjel 2018 i bydel Sagene. Initiativet til Merete og støttespillerne på Fernanda Nissen har skapt et tilbud til barn og unge på skolen som var sterkt etterlengtet – og viktig for de som vokser opp i denne delen av bydelen. Samfunnet vårt, og særlig lokalmiljøene, er avhengig av frivillige som Merete. Det er bare å gratulere, og takke, sa Karl Andreas Kjelstrup, redaktør i Sagene Avis, da Grytten stakk av med heder, ære og 10.000 kroner – som hun valgte å gi til fritidsklubben.

FNS FRITIDSKLUBB: Merete Grytten, initiativtager bak Fernanda Nissen skoles fritidsklubb, ble stemt frem som Årets navn og ildsjel 2018, i Sagene Avis' aller første kåring. Denne kåringen startet i Nordre Aker Budstikke i 2008. Foto: Janina Lauritsen

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE