ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Nå er dette strengt forbudt

Det er ikke lov å vanne hagen med hageslange. Foto: Ryan McGuire / Pixabay (Illustrasjonsfoto)

Oslo kommune innfører forbudt mot hagevanning.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

OSLO: Tirsdag innførte Oslo kommune forbud mot vanning med hageslange. Den høye temperaturen fører til at du og jeg bruker mer vann enn normalt. Det skaper trøbbel for vannforsyningen i hovedstaden.

Så dramatisk er det et Oslo kommune tirsdag sendte ut en SMS til alle innbyggere om at vanning av plen og hager nå må opphøre.

LES OGSÅ: Kraftig brann på Kjelsås. Søppelbil eksploderte, brannen spredde seg til bolighus

Vanning med hageslange, og bruk av spreder, er ikke lov på grunn av det tørre været. Foto: EME / Pixabay

kommunens nettsider begrunnes forbudet. Vi gjengir teksten i sin helhet:

ANNONSE

Innfører forbud mot hagevanning i Oslo

Forbudet gjelder hagevanning med vannslange/spreder. Årsaken er et økende vannforbruk på grunn av det varme været og at kommunens leverandør av karbondioksid (CO2) har leveringsproblemer.

– Erfaringene våre fra så varme perioder som nå er varslet, viser at vannforbruket øker betydelig som følge av hagevanning. Det gir utfordringer for produksjonskapasiteten på vannbehandlingsanleggene våre. Når det varme været faller sammen med en mangel på CO2 er vi nødt til å innføre et hagevanningsforbud, sier fungerende avdelingsdirektør Frode Hult i Vann- og avløpsetaten i Oslo kommune.

Oslo kommunes vannbehandlingsanlegg er avhengige av CO2 for å drive forskriftsmessig vannbehandling. Går vannbehandlingsanlegget tomt for CO2 betyr det at vannet som produseres ikke lenger er i henhold til drikkevannsforskriften. I et slikt tilfelle må det sendes ut kokevarsel for hele Oslo, noe som i så fall vil innebære at alt vann bør kokes før det drikkes eller brukes til matlaging.

– Siste oppdatering fra vår leverandør Praxair, er at vi får 11,3 tonn CO2 i dag, og at de planlagte leveransene fremover skal være nok til å dekke normalt vannforbruk frem til midten av juli. Men om det nå blir et økt forbruk som følge av hagevanning, vil vi kunne gå tom før dette, forklarer Hult.

ANNONSE

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE