ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Nå er skoletomtkjøpet helt i boks

Her blir det skole. Foto: Karl Andreas Kjelstrup (Arkivfoto)

De måtte kjappe seg, Oslo bystyre, for selger hadde som klausul at salget måtte vedtas innen 31. desember. – Skolen får en fantastisk plassering med hele Voldsløkka-området som «skolegård», sier Frode Jacobsen (Ap).

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 24.10.2018 kl 18:12

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

VOLDSLØKKA: Onsdag var kjøp av Uelands gate 85 fra Uelands gate 85 AS til Oslo kommune for 356 millioner kroner, oppe i Oslo bystyre.

Eiendommen skal benyttes til undervisning/idrettsformål. Salget ble enstemmig vedtatt i Oslo bystyre onsdag.

– Vi i Arbeiderpartiet er glade for at byrådets forslag om kjøpet av denne skoletomta på Voldsløkka endelig er vedtatt av bystyret. Vi ser fram til at det kommer en ny skole her, og at lokalmiljøet endelig kan føle seg trygge på at det kommer en ny skole som sikrer skolekapasitet i nærmiljøet i lang tid framover. Skolen får en fantastisk plassering med hele Voldsløkka-området som «skolegård», sier Frode Jacobsen, leder av Oslo Arbeiderparti, til lokalavisa.

Profier

Dagens Næringsliv omtalte for kort tid siden avtalen, og at Bjørn Rune Gjelstens boligutviklingsselskap Profier har kommet til enighet med Oslo kommune omkring et salg av en utviklingstomt på Voldsløkka i Oslo. I bystyresaken står det også at selger har stilt som betingelse for salget at salget vedtas innen 31.12.2018.

– Vi fikk ikke den prisen vi ønsket, man valgte likevel å bli enige og inngå en avtale, sa Gjelsten i saken fra dn.no, og som du kan lese her.

ANNONSE

Profier kjøpte eiendommen for 230 millioner i 2012, og ønsket å bygge boliger. Men som Nordre Aker Budstikke tidligere har skrevet om, så ville ikke Plan- og bygningsetaten anbefale forslaget, og nedjusterte kraftig antall kvadratmeter bolig på tomta.

I desember i fjor vedtok bystyret skolebehovsplanen og en ungdomsskole på tomta.

HER KAN DU LESE TIDLIGERE SAK I NORDRE AKER BUDSTIKKE

LES OGSÅ: Boliger eller skole?

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE