ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Nå er tomtas fremtid vedtatt

Lilleborgtomta kommer til å se ganske så annerledes ut etterhvert. Foto: ARKIV SAGENE AVIS

Bystyret avgjorde onsdag kveld hva det for fremtiden skal være på den gamle Lilleborg-tomta.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 16.03.2018 kl 13:55

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

LILLEBORG: Som Sagene Avis tidligere har omtalt, ønsket utbygger å bygge opp mot 260 leiligheter på den gamle Lilleborg-tomta i Treschows gate 16. Samtidig fremmet Plan- og bygningsetaten et eget forslag for tomta – med skole på eiendommen.

LES OGSÅ: Noe litt spooky over den gamle Lilleborg-tomta

Skole

I byrådsmøte 4. januar 2018, sluttet byrådet seg til Plan-og bygningsetatens vurdering og konklusjon, ved å anbefale alternativ 2 i saken, nemlig skole og friområde i Treschows gate 16.

«Oslo bystyre vedtar med hjemmel i plan- og bygningsloven § 12-12 detaljregulering med reguleringsbestemmelser for Treschows gate 16, Bentsebrugata l7C, som omreguleres fra bebyggelse og anlegg, felles avkjørsel, gang- /sykkelvei og friområde til: Bebyggelse og anlegg - undervisning/idrettsstadion (flerbrukshall) Samferdselsanlegg og teknisk infrastruktur - fortau Grønnstruktur - turvei, friområde,» står det i vedtaket.

LES OGSÅ: Her går Akerselva Miljøparks gudmor

ANNONSE

Endringsforslag

Onsdag kveld, 28. februar, vedtok bystyret med flertall fra Ap, SV, MDG og Rødt byrådsforslaget, men med endringsforslag fra Rødt:

– Rødt fremmet et endringsforslag som gir lavere utnyttelse av tomten. Det betyr bare at det blir en litt mindre skole - altså størrelsen på bygget. Og litt lavere høyder mot Akerselva. Ap, MDG og SV stemte subsidiært for denne endringen. Med det fikk det øvrige i byrådets innstilling flertall. De borgerlige stemte for tilbakesendelse til byrådet, forteller Victoria Marie Evensen (Ap), leder av bystyrets byutviklingskomite, les også tidligere intervju med Evensen om Lilleborgtomta, her.

Det betyr altså skole på den gamle Lilleborg-tomta - og ikke leiligheter.

Du kan se illustrasjoner både av boligforslaget og skoleforslaget her!

ANNONSE

LES OGSÅ:

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE