Sagene Avis

Julebrusen ble revet vekk på en halvtime:

Nå er Torshov-bryggerne klare med påskebrusen!

ITALIAGÅRDENS BRYGGERE: Ørjan Thorn, Arnt Maasø, Jonas Krogh Læret, Matt Steiro Kelly og Espen Romsaas har laget jule- og påskebrus. Foto: Janina Lauritsen

Solo er ikke den «eneste» påskebrusen lenger, nå kan du skaffe deg Torshovs egen variant! Og hvilken smak skal sommerbrusen ha? Stem i saken!

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 15.03.2021 kl 14:54

TORSHOV: Før jul i fjor ønsket flere av beboerne i Italiagården seg noe moro å finne på i den kjedelige koronatida. Da kom mikrobryggeriet i kjelleren godt med.

– Jonas spurte om vi ikke skulle lage en julebrus. Så ble vi syv som har holdt på, vi prøvde oss frem og fant en oppskrift. Den ble en veldig stor suksess! sier Arnt Maasø til Sagene Avis.

De lagde 500 flasker og en liten halvtime etter bestillingsskjemaet ble publisert på Italiagårdens interne Facebook-side og på nettsiden, var de allerede revet vekk.

Brussuksessen fortsetter, denne gangen i en gul variant – nå er det Italiagårdens påskebrus som gjelder.

– Vi tenkte vi måtte lage en påskebrus også, det er det ingen som har gjort før, forteller Arnt Maasø når Sagene Avis er innom bakgården fredag kveld.


– Vi har solgt tre kasser allerede i dag, fortsetter han. De har snart laget ferdig 900 flasker og vil selge i bakgården også neste helg.

Hvis du ikke har mulighet til å stikke innom Italiagården (bakgården til Omsens gate 1 B) til helgen, er det også mulig å bestille på nett og hente hos Zachariassen Jernvare, som har lokaler i samme bygård. De solgte også julebrusen og før jul var det lange køer utenfor butikken. Siden påskebrusen allerede har vist seg å være populær, skal vi nok ikke se bort ifra at det blir kø rundt påsketider også, tror Maasø.

– Zachariassen syns dette er veldig gøy!

Det er laget 900 flasker av påskebrusen Foto: Janina Lauritsen

Les mer om forhåndsbestillingen på Italiagårdens nettside

Hva smaker Torshov-påske?

– Hvordan har dere kommet frem til deres smak av påske?

– Det er jo appelsin og brusen må være gul. Det er også pasjonsfrukt i den – da ble det påskepasjon! Vi har også appelsinskall for en mer særegen smak og litt sitron. Vi måtte finne riktig mengde, det var mye som smakte sitronbrus i starten. Og den har en hemmelig ingrediens, sier de ivrige bryggerne.

De påpeker at det har vært et minimalt antall mennesker som har holdt på i bryggeriet, de har brukt munnbind og fulgt alle reglene Mattilsynet har satt opp.

Lokalavisas utsendte måtte jo så klart smake: Den har en tydelig smak av appelsin og en fin snert av pasjonsfrukt. Den er frisk og ikke fullt så søt som andre brustyper fort kan være.


Det kommer flere nysgjerrige naboer som vil sikre seg noen flasker av de gule godsakene mens Sagene Avis er på besøk:

Mikkel Pedersen og Kari Laumann bor i nabogården og fikk seg en hyggelig overraskelse da de stakk innom. Foto: Janina Lauritsen

Det blir sommerbrus

Når påsken er over og brusen er drukket opp, går de over til en ny type: Italiagårdens sommerbrus. Men hva skal den smake? Det kan faktisk Sagene Avis' lesere være med på å påvirke!

Gallup

Hva skal Italiagårdens sommerbrus smake?

Vis resultat

Du kan få kjøpt påskebrusen i Italiagårdens bakgård fredag 19. mars klokken 17-18 og lørdag og søndag klokken 13-14.


Foto: Skjermdump/Italiagården

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...