Sagene Avis

Nå får dyrene et eget hjørne

DYRESPALTE: Er det noe du lurer på om kjæledyret ditt? Eller har du en historie å fortelle? Foto: Free-Photos/Pixabay

Har du spørsmål om dyr, gode dyrehistorier, eller har du bare lyst til å dele et bilde av din firbeinte med leserne?

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

BYDEL SAGENE: Det er mange som har hund i Norge, også i bydel Sagene.

– Norsk Kennel Klub har bare tall på hunder som er registrerte. Og siden det ikke er noen plikt til å registrere hunder i Norge, så er det ingen som vet hvor mange hunder som bor i Norge. Vi har likevel gjort et anslag som tilsier at det totalt lever i overkant av 500.000 hunder i Norge, og at rundt 30.000 av disse finnes i Oslo. Altså ingen nøyaktige tall, men så nær vi kommer, har medierådgiver Kjetil Johansen i NKK tidligere fortalt til lokalavisa.

Veterinæren svarer

Det kan være litt av hvert man lurer på når man har hund. Noen har hund for første gang, noen planlegger kanskje å få seg hund, mens andre er skikkelig hundeerfarne.

Eller kanskje du ikke er hundemenneske i det hele tatt? Kanskje du foretrekker katt, undulat eller hamster? Eller noe helt annet!

Vi i Sagene Avis synes det er på tide med et «dyrehjørne» i avisen. En spalte hvor vi plukker ut enkelte spørsmål leserne har, og svarer.
Noen svar kan kanskje veterinær Sasja Rygg ved AniCura Dyresykehus på Voldsløkka gi, eller kanskje er det spørsmål som andre bør svare på.


Kanskje du vil sende inn bilde av kjæledyret ditt til avisa? Eller kanskje du har noen knakende gode dyrehistorier, og har lyst til å bidra med svar og dyrestoff selv?

ANICURA DYREHOSPITAL: Sasja Rygg er klar for å svare på dine spørsmål! Foto: AniCura

Noe du vil dele?

Vi kan fortelle om alle slags hunder, katter, kaniner eller andre firbeinte.

DYREHJØRNE: Har du noe du lurer på? Eller noe spennende du vil fortelle? Foto: Kristin Tufte Haga

Røff, på bildet, er en erfaren vorsteh-jakthund på 10 år. Som redaksjonshund har han måttet være med på oppdrag.

Som for eksempel: Kan en jakthund dra på spa?


Eller: Tannrens i offentligheten.

Og ikke minst testet han ut Skibakketrappa (i nabobydelen Nordre Aker) - for hunder, noe som ikke var spesielt positivt.

Noen historier, spørsmål, eller annet du vil dele med oss i det nye dyrehjørnet? Tips oss med en e-post til post@sageneavis.no, merket med Dyrehjørnet.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...