Sagene Avis

Oppgraderingen av parkene fortsetter:

Nå fikses fotballbanen

Naturgressmatta på Haarklous plass skiftes ut, etter at bydelen fikk statlig tilskudd på fire millioner kroner til parkvedlikehold i 2021. Foto: Janina Lauritsen

Det forventes at banen vil være avstengt i noen måneder, mens det nye gresset får etablert seg.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 21.04.2021 kl 16:43

HAARKLOUS PLASS: Som Sagene Avis tidligere har skrevet om, har Bydel Sagene fått ekstraordinært statlig tilskudd på fire millioner kroner til parkvedlikehold i 2021.

– Midlene skal bidra til å stimulere næringslivet i disse vriene tider, og pengene skal altså brukes på prosjekter vi ellers ikke ville gjennomført/hatt råd til nå. Det er vel unødvendig å si at vi er begeistret – dette er det største enkelttilskuddet til parkene i min karriere her, har park- og nærmiljøkonsulent i Bydel Sagene, Mads B. Nakkerud, tidligere fortalt lokalavisa.

Grusfeltet rundt paviljongen i Torshovparken er allerede utbedret, og arbeidet med å restaurere muren og gjerdene rundt fontenen med skulpturen Gutten og skilpadden er i gang. I tillegg er asfaltering av gangvei og nedgravde avfallsbeholdere prioritert i parken. Se alt som skal ordnes i parkene, nederst i saken.

Skifter gressmatte

Nå er arbeidet med å skifte naturgressmatten på Haarklous plass i gang. Den var nedslitt etter mye bruk, og området er prioritert med boligsosial satsning på grunn av stor konsetrasjon av kommunale leiligheter.

– Det nye gresset må få god tid til å etablere seg, så vi forventer at banen vil være avstengt noen måneder. Hvor lenge vil avhenge av vær og nedbør og grasets trivsel, sier park- og næmiljøkonsulent i Bydel Sagene, Mads B. Nakkerud, til Sagene Avis.


Han legger til at det ellers blir mest vedlikehold og reparasjoner på Haarklous plass i år.

Naturgressmatta på Haarklous plass skiftes ut, etter at bydelen fikk statlig tilskudd på fire millioner kroner til parkvedlikehold i 2021. Foto: Janina Lauritsen

Parkene får ansiktsløftning

Dette skal gjøres/er utført på Torshov, Bjølsen og Sagene:

  • Oppussing av murer i forfall i Torshovparken: ved fontener, trappeløp og Fernanda Nissen-byste, inkludert smijernsgjerder. Anlegget står på Byantikvarens gule liste. Selve vannanlegget i den store fontenen ble satt i stand for 1,1 millioner kroner i 2019
  • Utskiftning av avfallsbeholdere med to større nedgravde beholdere i Bjølsenparken og Torshovparken. Forsøket med en slik nedgravd beholder etablert i nordre del av Torshovparken i sommer var meget vellykket, informerer Nakkerud: reduserte avfall på flater i parken, reduserte kostnader ved sjeldnere tømming, reduserte antall beholdere i parken. Det er behov for en tilsvarende i søndre del av Torshovparken, samt i Bjølsenparken – de to mest brukte anleggene i bydelen.
  • Utskiftning av naturgressmatta på fotballbanen på Haarklous plass. Nedslitt gressmatte etter mye bruk. Området er prioritert med boligsosial satsning på grunn av stor konsentrasjon av kommunale leiligheter
  • Reparasjon av dekker på gangveier og plasser. Reasfaltering av hullete og nedslitte gangveier i Bjølsenparken og Torshovparken. Istandsetting av deformert marktegldekke på Arne Gjestis plass. Reetablering av grusdekker på grunn av betydelig ugressvekst i Bjølsenparken og Torshovparken (oppgraving, drenering, duk, toppdekke)
  • Oppgradering av fontene i Torshovparken: reparasjon av røropplegg/membran og etablering av resirkuleringsanlegg i sirkulært fontenebasseng på toppen av parken. Anlegget har ikke vært i normal drift på flere år på grunn av lekkasjer og stort vannforbruk. Dette er en del av vakker parkdesign, og hele parken er på Byantikvarens Gule liste
  • Oppgradering av parkbelysningen rundt fontenen i Sagene kirkepark. Behov for bedre lys langs gangveiene bak kirka, samt bedre lyssetting av fontenen og oppussing av master

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...