Sagene Avis

Nå går smittetallene ned her

Smittetendens er nå synkende i bydel Sagene. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Antall nye smittetilfeller faller i bydel Sagene. De siste fire dagene er det registrert kun ti nye smittede. På én dag i forrige uke var tallet tolv.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

OSLO / BYDEL SAGENE: Det er registrert 47 nye koronasmittede i Oslo siste døgn. Det er 85 færre enn gjennomsnittet de foregående sju dagene, som var på 132 smittede per dag.

Antall smittede søndag er 32 færre enn dagen før. Samme dag i forrige uke ble det registrert 138 smittetilfeller, viser Oslo kommunes koronaoversikt.

De siste to ukene er det til sammen registrert 1946 smittetilfelller i Oslo. I snitt er det blitt registrert 146 smittetilfeller daglig de siste to ukene.

Siden mars er 16.130 personer i Oslo bekreftet smittet.

Antall nye smittetilfeller registrert per dag de siste 14 dagene i Oslo. (Kilde: Oslo kommune)

Bydelene

Høyest smittetrykk er det i bydelene Stovner og Søndre Nordstrand, som har 570,3 og 551,8 smittede per 100.000 innbyggere de to siste ukene. Nordre Aker har lavest smittetrykk. Der er det 99,6 smittede per 100.000 de siste to ukene.

Smittesituasjonen i bydelene

Antall smittede per 100.000 innbyggere i bydelene de siste 14 dager. Tall i parentes er det faktisk antallet smittede.

 • Stovner - 570,3 - (190)
 • Søndre Nordstrand - 551,8 - (216)
 • Grorud - 411,4 - (114)
 • Alna - 383,5 - (191)
 • Gamle Oslo - 375 - (220)
 • Grünerløkka - 325,2 - (203)
 • Frogner - 263,2 - (156)
 • St. Hanshaugen - 232,6 - (94)
 • Bjerke - 215,4 - (72)
 • Nordstrand - 205,9 - (108)
 • Østensjø - 189 - (96)
 • Sagene - 188,5 - (85)
 • Ullern - 188 - (65)
 • Vestre Aker - 163,3 - (83)
 • Nordre Aker - 99,6 - (53)

(Kilde: Oslo kommunes koronastatistikk, per. 18.01.2021, kl. 14.30)

I bydel Sagene er smittetrykket nå 188,5 per 100.000 de siste to ukene. Det er registrert 85 nye tilfeller i bydelen i denne perioden.

Smittetrykket i bydelen er nå redusert fra 195,2 onsdag i forrige uke.


Søndag ble det registrert to nye tilfeller i bydel Sagene, og de siste fire dagene er det totalt registrert ti nye smittetilfeller. Til sammenlikning ble det onsdag 13. januar alene registrert tolv nye tilfeller.

Antall nye smittetilfeller registrert per dag de siste 14 dagene i bydel Sagene. (Kilde: Oslo kommune)

– Det er vanskelig å konkludere ut fra noen få dagers smittetall, men de siste dagers tall kan tyde på at vi begynner å få kontroll over smitten. Det betyr at tiltakene vi satt inn har virket, og at Oslo-folk har vært flinke til å følge råd og regler, sier byrådsleder Raymond Johansen.

Han kan likevel ikke love noen store tiltaksletter ennå:

Det er flest smittede i aldersgruppen 20 til 29 år i hovedstaden de siste 14 dagene, med 511 smittetilfeller. Det er også tilfellet i Nordre Aker, der tallet i denne aldersgruppen er 14. Deretter følger de i alderen 30-39 og 40-49 med ti smittede i hver av gruppene de siste to ukene.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Sagene Avis. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...