Sagene Avis

La nytt sykkelfelt i fjor:

Nå graves det opp igjen

GRAVES OPP: Det arbeides i Stavangergata, og det relativt nye sykkelfeltet graves opp. Foto: Janina Lauritsen

Feltet graves opp på grunn av nødvendig arbeid, sier Bymiljøetaten, og opplyser samtidig at det kommer tilbake.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

BJØLSEN: Bymiljøetaten etablerte sykkelfeltet i Stavangergata høsten 2018, men nå graves det opp igjen.

Det er Vann- og avløpsetaten som gjør nødvendig arbeid i Stavangergata, opplyser Bymiljøetaten. De bytter ut ledninger og setter ned store kummer.

- Når dette arbeidet er ferdig, skal de asfaltere gata med sykkelfelt slik det var og stramme opp krysset Sarpsborggata/Stavangergata til et mer trafikksikkert kryss, sier Anne Sofie Durkis i Bymiljøetatens kommunikasjonsavdeling.

Jobber med en langsiktig plan

Bymiljøetaten jobber nå med reguleringsplanarbeid for en langsiktig plan for Stavangergata, men planen sendes ikke til offentlig ettersyn før i begynnelsen av 2020.

- Langsiktig plan er opphøyde sykkelfelt på begge sider i hele Stavangergata, planen innebærer en forbedring av overvannshåndtering i gata. I planen skal vi også sikre av- og påstigningsplasser for Margarinfabrikken barnehage, sier Durkis.


Reguleringsplanen omfatter også Lisa Kristoffersens plass. Plassen skal få en kryssløsning med signalanlegg.

- Dette gir rom for en bedre sykkelløsning, større arealer for gående og rom for å etablere torg/møteplass, samtidig som bussen følger kun Bergensgata og ikke må igjennom en stor og utflytende rundkjøring.

Oppstart tidligst til våren

Reguleringsplanen omfatter Stavangergata fra Sarpsborggata til Uelands gate, endringen her er opphøyde sykkelfelt, men også flere trær i midtrabatten.

Ombygging av Stavangergata og Lisa Kristoffersens plass starter tidligst våren 2020. Varsel om oppstart av ny regulering ble sendt til berørte og naboer 21. juni 2018.

Stavangergata er en del av Plan for sykkelveinettet i Oslo, og inngår i to av åtte høyt prioriterte sykkeltraseer gjennom byen.


I Stavangergata og på Lisa Kristoffersens plass er det relativt mye biltrafikk. Det er er tillatt å parkere biler på begge sider av gaten, og mange henter og leverer barn i Margarinfabrikken med bil. Den trafikale situasjonen i gata er utrygg og uoversiktlig for syklende og gående. Det er derfor behov for egne arealer til syklister. I prosjektet skal vi også forbedre dagens overvannshåndtering i Stavangergata med nye grøntarealer, skriver Bymiljøetaten på sin nettside.

Bymiljøetaten informerer at sykkelfeltet kommer tilbake. Foto: Janina Lauritsen

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...