Sagene Avis

Nå handler joggeturen om mer enn det å bli sprek

"PLOGGING": Torkil Vederhus, Christina Stoltenberg, Simen Mørstad og Marcia Mestanza plukket søppel på joggetur i Bydel Sagene, denne uka. Foto: Privat

– Det er veldig sosialt og gir en ekstra mening og grunn til å komme seg ut, sier Geir Storli Jensen (MDG) om plogging, altså man plukker søppel samtidig som man er ute og løper.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 08.04.2018 kl 10:40

SAGENE: «Plogging» har blitt et internasjonalt fenomen som kombinerer jogging og plastplukking.

Torsdag 5. april dro Miljøpartiet De Grønne Sagene (MDG) med seg lokalmiljøet ut på «plogging».

– Det er veldig sosialt og gir en ekstra mening og grunn til å komme seg ut. Det var hyggelig at flere dukket opp og ble med, selv om vi annonserte det dagen før! Dessverre var det også godt "oppmøte" på søppelfronten, sier leder av MDG Sagene, Geir Storli Jensen.

Søpla dukker opp

Nå når snøen smelter dukker det opp mye søppel, og MDG Sagene oppfordrer alle til å plukke den med seg når de er ute på tur i bydelen. 

– Plast som havner i naturen er kanskje det største miljøproblemet vi har, etter klimaendringene. Det kan ta 20 år for en handlepose og 450 år for en plastflaske å bli brutt ned i naturen. Da er det fint at det er så lett for alle å bidra litt til å gjøre det bedre! sier Jensen.

Til neste uke også

Jensen vet ikke om dette blir et fast opplegg, men allerede neste uke prøver de igjen.

– Alle er velkommen til å være med – det blir sosialt, sunt og gir attpåtil god miljøsamvittighet.

Oppmøte er på Bentsebrua torsdag 12. april kl. 19.00

LES OGSÅ:


Stenger gata til sommeren
Mink trives godt i Akerselva: – Muligens den største trusselen mot norsk dyreliv

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...